Екссоратника Ківи Михайла Маймана затримали спецпризначенці в елітній Конча-Заспі

7 вересня 2022, 21:26
В елітному селищі під Києвом 7 вересня був затриманий командир добровольчого батальйону тероборони Михайло Майман.
Екссоратника Ківи Михайла Маймана затримали спецпризначенці в елітній Конча-Заспі
Затримання Михайла Меймана/ фото скрін відео

Сьогодні близько 17: 00 біля ресторану Купецький двір в елітному селищі Конча-Заспа під Києвом силами спецназу департаменту стратегічних розслідувань (ДСР) Нацполіції України був затриманий командир добровольчого батальйону тероборони Михайло Майман (він же Михайло Помагайло).

Про це стало відомо Телеграф. У розпорядженні видання виявилося відео затримання.

За нашими джерелами, поточне звинувачення — за статтею 262 (Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства, карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років). Далі слідство розглядає можливість перекваліфікації на інші статті.

Михайло Майман - ветеран АТО, у березні 2022 року він став командиром добровольчого формування 14 територіальної громади Києва "Архангела Михаїла", який брав участь у визволенні населених пунктів регіону. За інформацією ЗМІ, колись був соратником одіозного Іллі Ківи; його звинувачували і в присвоєнні великих сум пожертвувань на українську армію.

Щодо Маймана СБУ вже розслідує одне кримінальне провадження, в рамках якого він був затриманий влітку за підозрою в торгівлі зброєю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти