"Це проблема Росії": Київ відповів на вимогу Москви щодо особливого статусу Донбасу

13 липня 2020, 16:57
Дмитро Кулеба назвав неприйнятними заяви представника Росії в ТКГ Бориса Гризлова.
Кулеба
Дмитро Кулеба / УНІАН

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував вимогу РФ змінити законодавство для Донбасу.

В інтерв'ю Сьогодні він підкреслив, що Україна як незалежна держава буде приймати ті закони, які вважає потрібними, і жодна країна не буде вказувати, яким повинен бути її закон.

"Коли Росію не влаштовує положення якогось закону України або законопроекту України, то це проблема Росії, а не України. Ми незалежна держава й будемо ухвалювати ті закони, які вважаємо за потрібне. Ми поважаємо свої міжнародні зобов'язання і завжди корелюємо наше законодавство з міжнародними зобов'язаннями. Але жодна країна нам не вказуватиме, яким має бути закон. У нас не бюро задоволення "хотєлок" будь-яких країн", - зазначив глава МЗС.

За його словами, згадка так звані ОРДЛО в Конституції України є неприйнятним.

читайте також"Дрібна помста": Сивохо оцінив включення Гармаша і Казанського в ТКГ по Донбасу

Крім того, Кулеба назвав неприйнятними заяви представника Росії в ТКГ Бориса Гризлова про те, що на території України створені дві додаткові держави. Також він пообіцяв, що порушить це питання перед міністрами закордонних справ країн-учасниць Нормандського формату.

Нагадаємо, раніше представник України в ОБСЄ Євген Цимбалюк зажадав пояснень російського представника про заяви повноважного представника Російської Федерації у ТКГ Бориса Гризлова, який заявив, що "на сьогодні в Україні створено ще дві держави".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти