Для українського бізнесу в умовах війни повністю перебудують ланцюги постачання – МІУ

25 березня 2022, 10:36
Для українського бізнесу в умовах війни повністю перебудують ланцюги постачання – МІУ

Уряд і бізнес шукають нові шляхи для транспортування сировини та експорту готової продукції в умовах війни та блокування росією морських портів.

Про це йшлося на зустрічі в Дніпропетровській області керівництва підприємств "АрселорМіттал" та "Метінвест" з командою Міністерства інфраструктури.

Налагодження альтернативних логістичних каналів в умовах війни, за словами Кубракова, вже в процесі. Зокрема, завдання держави — знайти альтернативні логістичні шляхи, коли українські морські порти тимчасово заблоковані агресором.

відео дня

"Так, ситуація змінилась — однак наша команда робить все можливе, щоб українська промисловість працювала, а обсяги експорту вже у найближчій перспективі вийшли на довоєнні показники", — зазначив міністр.

Він розкритикував позицію іноземних інвесторів деяких крупних підприємств Дніпропетровщини.

"Ми спостерігаємо, як окремі підприємства з іноземними акціонерами, фактично, заморожують власні виробничі потужності. Дуже дивно, коли топменеджмент, знаходячись за кордоном, робить власні висновки щодо ситуації в країні, та на підставі цього забирає можливість працювати у людей, які знаходяться тут, в Україні", — пише Кубраков.

Зі свого боку держава працюватиме над розширенням санкцій проти росії, евакуацією населення, можливістю використання залізниць ЄС та США для транспортування енергоносіїв, відновленням інфраструктури, наданням пільгових умов для української залізниці тощо. Для цього днями було створено Цільову багатонаціональну групу представників залізничної галузі з США та ЄС, яка буде сприяти роботі Укрзалізниці.

Голова Мінінфраструктури зустрівся також з керівником Центру тероборони Дніпра Геннадієм Корбаном, очільником Дніпропетровської ОДА Валентином Резніченком та головою ВЦА Кривого Рогу Олександром Вілкулом. З ними міністр проговорив заходи, які дозволять стабілізувати постачання гуманітарної допомоги та харчових продуктів для жителів регіону.

"Я хочу особисто подякувати керівництву області та міст регіону. Вірю, що ми переможемо — як на фронті, так і економічно. Усі логістичні процеси, важливі для нашої країни, Міністерство інфраструктури зможе налагодити та побудувати заново", - підкреслив Кубраков.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти