Дані з GPS-навігатора крейсера "Москва" були продані українським військовим за 3000 доларів: сенсаційні подробиці

4 квітня 2024, 13:17
1329
Крейсер Москва
Крейсер Москва / Колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, twitter.com/Osinttechnica

Щоп’ятниці о 20:30 на телеканалі "1+1 Україна" транслюють проєкт "Хоробрі серця". Це цикл історій про українців – військових та цивільних, які здійснили подвиги, захищаючи Україну від російської агресії, та своїми вчинками змінили хід історії. Знати в обличчя живих героїв - ось мета цього проєкту. Під час програми військові діляться ексклюзивними подробицями битв та раніше неопублікованими фотографіями і відео, що збереглися в особистих архівах.

В п’ятницю на телеканалі "1+1 Україна" покажуть четвертий епізод проєкту "Хоробрі серця", який буде присвячений обороні Чорного моря. Героями нового епізоду стануть військові, які відправляли російські кораблі на дно, створювали "бавовну" на Кримському мосту, а також сбивали ворожі винищувачі з палуб та надувних човнів.

"Хоробрі серця"

Речник Головного управління розвідки МО України Андрій Юсов розкриє сенсаційні подробиці операції з потоплення флагману Чорноморського флоту ВМС РФ крейсеру "Москва".

відео дня

"Це була складна операція. Її результат - це взаємодія усіх Сил безпеки і оборони і спільні дії в повітрі, на воді, суходолі і у тилу. Багато речей зараз ми не можемо розповісти, але безумовно після перемоги ми розкриємо більше деталей, про які будуть писати книги і знімати гарні фільми. Підбиття крейсеру "Москва" - це важлива операція, яка була початком великого українського контрнаступу і протидії російським загарбникам на Чорному морі. Без підбиття крейсеру не було б і звільнення Зміїного, - каже Андрій Юсов.

Юсов
Андрій Юсов / 1+1

Ведуча проєкту Валентина Хамайко розповіла, що редакції "Хоробрих сердець" стало відомо про те, що один із представників російського чорноморського флоту продав дані з GPS-навігатора крейсера "Москва" українським військовим всього за 3000 доларів.

"В таких випадках традиційно можемо сказати, що ми не підтверджуємо, але і не спростовуємо цей факт. Звісно, ми отримуємо дані від військовослужбовців середніх і вищих рангів, і ці дані часто відіграють важливу роль у плануванні різного роду операцій", - каже Андрій Юсов.

Речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України Дмитро Плетенчук розповів, що росіяни недооцінили рівень небезпеки.

"Хоробрі серця"

"Ворог не до кінця розумів наші можливості, тому ця імперська зверхність зіграла з ними злий жарт. Було враження, що деякі пости взагалі не були задіяні, тому що цей корабель мав три ешелони протиповітряної оборони, які могли відбити атаку. Навіть після того, як ми знищили крейсер "Москва" росіяни не зрозуміли наші натяки, і потім ми в тому самому районі потопили буксир "Василь Бех", - каже Дмитро Плетенчук.

Які ще деталі спецоперацій на морі розповіли герої "Хоробрих сердець", дивіться у п’ятницю о 20:30 на телеканалі 1+1 Україна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти