Почуття безпеки під загрозою: у Польщі почалися протести через смерть українського заробітчанина

29 вересня 2021, 14:45
Заробітчани переймаються тепер і про власне почуття безпеки.
Дмитро Никифоренко
У Польщі заробітчани вийшли на протест через смерть Дмитра Никифоренка / Фото Gazeta Wyborcza

Справа про смерть українського гастарбайтера Дмитра Никифоренка у Вроцлаві отримала продовження. Проведена експертиза не виявила наркотичних речовин у крові загиблого, на чому раніше наполягала польська сторона.

Як говориться в сюжеті "5 каналу", мігранти вийшли на протест, вимагаючи провести справедливе розслідування справи. Вони піклуються тепер і про власне почуття безпеки.

Українці продовжують їхати за кордон у пошуках кращого життя попри ризики для їхнього здоров'я та навіть життя. Більшість з них визнають, що можуть претендувати лише на роботу, за яку не беруться місцеві громадяни. Та й професійна реалізація за кордоном їм "світить" не завжди.

"Є достатньо серйозні ареали, де домінують мігранти. Це є будівельний бізнес, це бізнес пов'язаний із послугами, чисто побутовими послугами, прибирання, до речі. Там активно присутні українські трудові мігранти", – попереджає економіст Олег Пензин.

Що відомо про загибель 25-річного Дмитра Никифоренка:

  • У липні нинішнього року в Польщі після затримання поліцією і вкрай жорстокого побиття помер 25-річний громадянин України Дмитро Никифоренко. Поліціянти говорили, що українець поводився агресивно.
  • Gazeta Wyborcza написала, що поліціянти зв'язали затриманого ременями. Пізніше у витверезнику його могли катувати: ЗМІ повідомляють, що до чоловіка протягом години застосовували фізичну силу. Йому стало настільки погано, що в ситуацію втрутився лікар. Втім, реанімувати його не змогли.
  • Посольство України найближчим часом планувало відправити ноту МЗС Польщі. Розслідування смерті Никифоренка перебуває на контролі українських дипломатичних органів.
  • Наречена загиблого Сузанна Водолівова розповіла про останні години його життя.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти