Британська JKX спрямує левову частину доходу від продажу російських активів на допомогу ЗСУ

26 травня 2023, 11:28
Група JKX продовжує здійснювати спроби продати свої російські дочірні компанії після зриву угоди у лютому 2022 року.
ЗСУ, війна, українські військові
Британська JKX направить левову частину доходу від продажу російських активів на допомогу ЗСУ / фото: 28-ма ОМБр імені лицарів Зимового походу

Спільне Підприємство "Полтавська Газонафтова Компанія", яка є частиною Групи компаній Джей-Кей-Екс ("Група JKX") повідомляє, що Рада директорів Групи JKX повторно підтверджує, що, починаючи з жовтня 2021 року, пріоритетом Групи JKX являється відчуження/продаж належних Групі JKX російських дочірніх компаній.

Це та стратегія, яка була затверджена Радою директорів групи JKX ще до російського повномасштабного вторгнення в Україну. Інформацію можна переглянути за посиланням.

На початку лютого 2022 року Група JKX була на фінальній стадії закриття угоди з продажу її російських дочірніх компаній, але у зв’язку з російським повномасштабним вторгненням в Україну, покупець вийшов з угоди в односторонньому порядку.

відео дня

Тим не менше, Група JKX продовжує здійснювати спроби продати свої російські дочірні компанії. Наразі, відчуження відбувається пізніше, ніж планувалося Радою директорів Групи JKX, у зв’язку з великою кількістю міжнародних торгових санкцій, запроваджених різними юрисдикціями, у яких Група JKX веде діяльність.

У зв’язку з вимогами британського законодавства до Головної компанії JKX Oil & Gas та відповідно до всіх застосовуваних до діяльності її та дочірніх компаній Групи законів та підзаконних актів:

Починаючи з серпня 2022 року, Група JKX не здійснює жодного контролю чи впливу на її російські дочірні компанії. Це підтверджено тим, що Група JKX виключила інформацію про її російські активи з групової фінансової звітності, яка була нещодавно подана в Державний реєстр компаній Королівства Британії. Інформацію можна переглянути за посиланням application-pdf;

Жодна з компаній Групи JKX не отримує жодних платежів/дивідендів від її російських дочірніх компаній та не здійснює жодних платежів на користь її російських дочірніх компаній.

Група JKX проактивно співпрацює зі своїми зовнішніми юридичними радниками з метою визначення належних правових шляхів відчуження її російських дочірніх компаній у відповідності до всіх застосовуваних до її діяльності законів та підзаконних актів. Відчуження планується у найближчі місяці.

Група JKX, як вже раніше озвучувалося Радою директорів, планує спрямувати левову частину грошових коштів, отриманих від продажу російських дочірніх компаній, на підтримку обороноздатності України на розрахунковий рахунок ЗСУ у Національному Банку України, а решту – спрямувати на подальший розвиток та розширення діяльності Спільного Підприємства "Полтавська Газонафтова Компанія з метою збільшення видобутку вуглеводнів та пришвидшення шляху України до повної енергонезалежності".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти