Аваков назвав причину штурму автобуса у Луцьку після затримання терориста

22 липня 2020, 15:57
Правоохоронці припускали, що у злочинця є спільники, підкреслив глава МВС.
Максим Поганий
Захоплення автобуса в Луцьку

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розкрив деталі затримання терориста Максима Кривоша у Луцьку.

Як розповів він на брифінгу у Миколаєві, Служба безпеки України вирішила проводити операцію навіть після того, як автобус залишив терорист для перестраховки і згідно з процедурою, яка діє у таких випадках.

"Все, що вчора відбувалося, відбувалося протягом майже 11 годин. Вам важко зрозуміти всю картинку, тому що ви бачите тільки ті фрагменти, які ми вам давали побачити, або ті, які могли почути з повідомлень преси. Коли йшли переговори, домовилися, що спочатку вийде терорист, він здасться, покаже, що у нього вільні руки, що він залишив зброю, і його зустрічає група з трьох осіб: медик, перший заступник голови Національної поліції Євген Коваль і ще один співробітник КОРДу", - підкреслив глава МВС.

читайте такожВідкрив вогонь відразу: заручник розповів деталі захоплення автобуса у Луцьку

Аваков зазначив, що після того, як правоохоронці зафіксували терориста в кайданках, під'їхала група Служби безпеки України, тому що інші люди ще перебували в автобусі, і не можна було до кінця припустити, чи немає у злочинця спільників в автобусі, чи немає ситуації, при якій автобус все-таки міг зазнати вибуху.

"Тому СБУ прийняла рішення зіграти за правилами повністю. Такі правила вам іноді, може бути, виглядають зайвими, але так треба діяти. От і все", - зазначив він.

Глава МВС також повідомив, що терорист вимагав від нього розблокувати коментарі на сторінці Авакова у Facebook, і відразу туди "бахнув свої шизофренічні бредні".

"Повисіло кілька хвилин, і слава богу. Бо люди всі залишилися задоволені і живі, і тільки шоковані", - додав Аваков.

Нагадаємо, вранці 21 липня у Луцьку озброєний терорист Максим Кривош захопив рейсовий автобус. Заручниками були 13 осіб. Близько 22:00 всі захоплені заручники були звільнені, а чоловік затриманий.

Максиму Кривошу 44 роки, він двічі судимий.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти