Агресори влаштують у Маріуполі судилище над полоненими у стилі Нюрнберзького трибуналу - розвідка

19 серпня 2022, 16:51
При цьому в розвідці відзначають, що у росіян немає адміністративного та кадрового ресурсу на те, щоб це судилище виглядало правдоподібно хоч для кого-небудь.
Російська армія, Маріуполь
Агресори влаштують у Маріуполі судилище над полоненими у стилі Нюрнберзького трибуналу / колаж фото Маріупольської міськради та https://ua.depositphotos.com/

"Судилище" над українськими військовополоненими російські окупанти хочуть провести в Маріуполі за образом і подобою Нюрнберзького трибуналу (який після закінчення Другої світової війни провели країни антигітлерівської коаліції над нацистами). Про це повідомляє портал Українська правда з посиланням на власні джерела в українській розвідці.

За їхніми даними, "судилище" хочуть провести не конкретно над полоненими захисниками Маріуполя як підрозділу або над військовими України, а нібито над "ідеологією нацизму".

З цієї точки зору окупанти планують розглядати всі випадки і процеси, починаючи з 2014 року, виправдовуючи цим нібито вимушеність свого повномасштабного нападу на Україну.

При цьому в розвідці відзначають, що у росіян немає адміністративного та кадрового ресурсу на те, щоб це судилище виглядало правдоподібно навіть для недалекого російського обивателя.

За задумом окупантів, так званий "трибунал" буде проходити в багатьох локаціях, і Маріуполь буде тільки першою з них. Іншою такою локацією, за даними розвідки, може бути окупований Херсон.

В українській розвідці також не виключають, що окупанти проведуть "винесення вироків" полоненим в один день з незаконними "референдумами" про приєднання окупованих територій до Росії.

Нагадаємо, раніше в Генштабі ЗСУ заявили, що російські окупанти продовжують здійснювати терористичні акти. Вони з артилерії обстріляли колонію в окупованій Оленівці Донецької області, де російська армія тримала військовополонених українських захисників.

"За інформацією командувача ракетних військ і артилерії і командування Сухопутних військ ЗС України, по району населеного пункту Оленівка Збройні Сили України ракетних і артилерійських ударів не завдавали. Ракетні війська і артилерія ЗС України, завдяки отриманій від країн-партнерів високоточній зброї, завдають виключно точні удари тільки по військових російських об'єктах", - йдеться в повідомленні.

До того представники окупантів, Міноборони РФ, стверджували, що в результаті обстрілу Оленівки нібито силами ЗСУ "загинули 40 українських військовополонених бійців і ще 70 виявилися поранені".

Інші новини:

Дивіться онлайн новини Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти