Де знайти підробіток на карантині

10 квітня 2020, 07:59
Зараз затребувані віддалені вакансії, відзначають експерти.

Удаленная работа
За період карантину виріс попит на фрілансерів / Forbes.ru

У період карантину через коронавірус Ковід-19 українці все частіше стали шукати собі підробіток, а роботодавці намагаються максимально заощадити. Про це в коментарі Главреду розповіла HR-експерт Тетяна Пашкіна.

"Якщо говорити про підробітки, то я не можу сказати, що є серйозний демпінг по заробітній платі. Звичайно, є роботодавці, які хочуть заощадити і тому думають, що, можливо, знайдуться люди, які погодяться на зменшену заробітну плату, виходячи зі свого важкого матеріального становища. В принципі, є варіанти, коли у людей настільки погано з грошима, що вони можуть погодитися на такі вакансії. Плюс, у період карантину виникають ситуації, коли замість щомісячної оплати або фіксованого окладу роботодавець, який ще не знає обсяг зайнятості нового співробітника, виплачує оплату позмінно або погодинно. Такі схеми спрацьовують, в основному, з людьми, які вважають, що ця робота зараз врятує їх від голоду ", - говорить Пашкіна.

відео дня

За її словами, ці варіанти не працюють на довгу перспективу, так як і роботодавець, і здобувач розуміють, що в разі поліпшення ситуації вони можуть розпрощатися.

"Наприклад, такий співробітник може піти в розпал проекту, якщо знайшов вигідну для себе роботу, оскільки розуміє, що роботодавець просто використовував його працю задешево", - уточнила Пашкіна, зазначаючи, що зараз серед роботодавців є випадки, коли в період карантину підприємства, які працюють із подвійним навантаженням, пропонують "взяти в оренду" людей тим підприємствам, які зараз працюють не на повну потужність і змушені оформлювати простій або відправляти свій персонал у відпустки.

читайте такожСкасування карантину з 14 квітня: Шмигаль розповів, коли народ випустять з-під замкаТакож, за словами Пашкіної, зараз затребувані вакансії на віддалену роботу.

"Кількість відгуків на них істотно зросла. При цьому, не дивлячись на підвищення попиту, істотного просідання у зарплатні немає. Дистанційна робота є як для професіоналів із досвідом роботи (наприклад, програмісти, перекладачі, викладачі, рекрутери), так і для людей без досвіду, які надаватимуть консультативну допомогу і можуть продавати товари телефоном", - розповіла експерт.

Що стосується офлайн-вакансій для кандидатів без досвіду роботи (касири, оператори АЗС, продавці-консультанти), то на них, за словами Пашкіної, роботодавці готові брати людей і навчати.

"У сфері торгівлі зараз - понад 5 тисяч вакансій, орієнтованих на фахівців з досвідом і без, але готових навчатися. Причому у випадку з продуктовими мережами, то роботодавці, для зручності здобувачів вказують навіть район розташування магазину, куди потрібна людина", - пояснила Главреду Тетяна Пашкіна.

При цьому, у зв'язку з тим, що на підприємствах не знають точної дати закінчення карантину, на даний момент впав попит на вакансії в сфері послуг - менш затребувані вакансії в салонах краси, готелях, турагентствах. Тим не менш, є можливість підробітку на простих роботах, щоб мати можливість уникнути фінансових проблем до закінчення карантину.

Нагадаємо, карантин в Україні спровокував масове звільнення медиків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти