У Києві в 2020 році побудують хвилеподібний пішохідний міст

1 квітня 2020, 13:58
Його вартість орієнтовно становитиме 100 млн гривень, а довжина - близько 130 метрів.
У Києві побудують пішохідний міст у вигляді хвиль. Він з'єднає Оболонську набережну з парком
У Києві побудують пішохідний міст у вигляді хвиль. Він з'єднає Оболонську набережну з парком / Андрій Миргородський

У Києві планують побудувати хвилеподібний пішохідний міст.

Він повинен з'єднати Оболонську набережну і Оболонський острів і він буде оснащений підсвічуванням. Його приблизна довжина складе 130-140 метрів.

Автор проекту, архітектор Андрій Миргородський підтвердив Главреду, що проект моста на Оболоні узятий в роботу.

"Так, міст прийняли, працюємо над робочим проектом, він буде. Проект трохи зміниться, тому що конструктор дещо змінює, але в цілому буде схоже.", - повідомив Миргородський.

За його словами, міст може з'явитися вже восени, проте в зв'язку з карантином, терміни здачі можуть зрушити на більш пізній термін

В Оболонській РДА Главреду сказали, що проект ще не остаточний: "Зараз ведуться підготовчі роботи, геологорозвідка і поки це не затверджений проект".

Візуально він виконаний у стилі хвиль. Міст планують побудувати до 2020 року - саме така дата зазначена в документі на сайті КМДА № 397 "Про будівництво пішохідного мостового переходу між Оболонською набережною та островом Оболонський в Оболонському районі". Міст має створити новий маршрут, який з'єднає Оболонську набережну з парком Наталка і новим пляжем.

Проект мосту зараз знаходиться на доопрацюванні. Його автором виступив архітектор Андрій Миргородський, який відповідав за проект вело-пішохідного мосту над Володимирською гіркою.

Приблизна вартість будівництва складе 100 млн гривень. Як повідомляють у КМДА, нова пішохідна зона повинна бути доступною для маломобільних городян.

Візуалізацію мосту показав у своєму відео блогер Павло Авдокушин.

Попередній голосний архітектурний проект, що отримав в народі назву "міст Кличка", був відкритий влітку 2019 року - пішохідно-велосипедний міст побудували між аркою Дружби народів і парк Володимирська гірка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти