"Вимагати постійної уваги": медики звернулися до українців через Ковід-19

30 березня 2020, 10:17
В Олександрівській лікарні деякі лікарі чергують по дві зміни.
'Вимагати постійної уваги': медики звернулися до українців через Ковід-19
Медики Олександрівської лікарні звернулися до українців / facebook.com/doc.antonenko

Смертоносний китайський вірус змушує українців впадати в крайнощі – одні штурмують лікарні, як тільки термометр показує температуру 37, а інші сидять вдома до останнього і займаються самолікуванням. З цієї причини медики Олександрівської лікарні, в якій лікуються жителі Києва, звернулися до громадян з проханням.

Зокрема, головний лікар медустанови Людмила Антоненко привселюдно попросила панікуючих українців припинити штурмувати інфекційне відділення з температурою 37 і без симптомів Ковід-19, і вимагати уваги лікарів.

За її словами, такі випадки крадуть у лікарів дорогоцінний час і тільки відволікають від лікування тих, хто у важкому стані.

Крім того, Антоненко звернула увагу на те, що є пацієнти, які надходять в критичному стані, так як до останнього не зверталися за допомогою і лікувалися самі.

"Загальна кількість пацієнтів в корпусі - 54, позитивних COVID-19 - 38, підозра на коронавірус - 14, в інфекційній реанімації - 4, з них на ЕКМО - 2. Двоє пацієнтів одужали після коронавірусу і були виписані з лікарні", - уточнила головний лікар.

Антоненко також розповіла, що деякі лікарі чергують по дві зміни.

"Так, ми вже втомлені, але бойовий дух присутній! Мій лікар анестезіолог вночі писав: "Я своїх важких нестабільних пацієнтів не кидаю, тому залишаюся на другу добу"! Ось які у нас лікарі! Ми переможемо COVID-19 і розраховуємо на підтримку, повагу і розуміння кожного", - підвела підсумки медик на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Вимагати постійної уваги": медики звернулися до українців через Ковід-19

Відзначимо, в коментарях хтось звернув увагу на те, що золоту середину, тобто коли звертатися до лікарів, визначити складно.

"Проблема в тому, що людям кажуть сидіти вдома , якщо є симптоми вірусу, і звертатись в крайньому випадку до лікарів. Тому автоматично пацієнт потрапляє вже тяжкий. Нічого дивного. Тому і смертність буде рости", - пише Людмила Орел.

"Вимагати постійної уваги": медики звернулися до українців через Ковід-19

"Авжеж. Всього 54 хворих і вже зає*алися. Цікаво, коли хворих стане тисячі, що буде?", - обурився Юрій Петровський.

"Вимагати постійної уваги": медики звернулися до українців через Ковід-19

читайте також"Собачий жир, 25 тисяч гривень": українців приголомшило лікування коронавірусу в ОдесіНагадаємо, раніше повідомлялося, увечері 29 березня в Україні офіційно підтвердили 475 випадків COVID-19, також зафіксували 10 летальних випадків. За даними Центру громадського здоров'я України, 6 осіб вже одужали - повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти