Експерт назвав п'ять етапів розвалу України "чекістом" Путіним

19 березня 2020, 02:15
Деякі з пунктів плану Путіна вже почали реалізовувати.
Путін
Путін надумав розвалити Україну / Reuters

Юрист і радник ініціативи Друзі України Фундації США-Україна Богдан Устименко розповів про п'ять етапів розвалу України, які, на його думку, президент Володимир Путін збирається провернути на території нашої країни.

За словами Устименка, частину плану президент РФ вже почав реалізовувати. Зокрема, експерт зазначив, що Кремль нахабно намагається змусити Україну ухвалити нову Конституцію і робить це через Мінські угоди – це і є перший етап плану Путіна.

"Ні, це не жарт, так написано в чудових Мінських угодах. За допомогою такого кроку Володимир Путін хоче реалізувати свою давню мрію – фактично трансформувати Україну з унітарної держави у федерацію з подальшим розпадом нашої країни на кілька частин. Так йому буде легше нами керувати", - сказав експерт.

відео дня

Другий етап плану Путіна з розвалу України – це проведення виборів на Донбасі. Устименко вважає, що РФ має намір домогтися цього за новим, розробленим нею самою законом. Таким чином, Кремль забезпечить прохід до місцевих рад виключно проросійських депутатів.

Наступний пункт – Кремлю потрібно узаконити терористів Донбасу. Згідно з новим путінським укладом, на Донбасі будуть створені свої "правоохоронні органи", на які центральна українська влада впливати не зможе.

"Путін наполягає на фактичній відсутності охоронюваного кордону між "Л/ДНР" і Російською Федерацією, називаючи це "транскордонним співробітництвом" з регіонами Росії", – назвав експерт передостанній крок окупантів для розвалу України.

А "вишенька на торті" - повна окупація відбудеться за гроші українців, тобто всі задумки Путіна будуть оплачені за рахунок Держбюджету. Тобто, ми розвалимо самі себе за свої ж гроші. Це так по-чекістськи, чи не правда?! Висновок: нам категорично не можна допустити реалізацію Мінських угод. Або попереду на волелюбних українців чекає чекістсько-кріпосне право Путіна", – резюмував Устименко.

Нагадаємо, деякі експерти вважають, що на саму Росію чекає розвал. Зокрема, російський політолог Дмитро Орєшкін заявляв, що найближчим часом розпад РФ малоймовірний, а в перспективі найближчого покоління, тобто 25 років — майже неминучий.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти