Рада на час карантину прийняла важливе рішення для переселенців з Донбасу

17 березня 2020, 11:10
В рамках прийняття закону про боротьбу з коронавірусом депутати Верховної Ради вирішили, хоч і тимчасово, змінити долю переселенців з Донбасу.
Переселенці зі сходу України
Переселенці з Донбасу / Reuters

На позачерговому засіданні вранці у вівторок, 17 березня, Верховна Рада, в рамках прийняття закону про боротьбу з коронавірусом, тимчасово скасувала норму про обов'язкову перевірку переселенців та перетинання ними лінії розмежування у зоні військового конфлікту на Донбасі кожні 60 днів.

Заборона на скасування дії довідки переселенця буде діяти на період карантину і на місяць після його закінчення.

Зокрема, в законі зазначено - забороняється прийняття рішення про скасування дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи на підставі інформації про тривалу відсутність (понад 60 діб) особи за місцем проживання, яка дає розумні підстави вважати - внутрішньо переміщена особа повернулася до покинутого місця постійного проживання (тобто у тимчасово окуповані бойовиками "ДНР" і "ЛНР" території).

відео дня

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив про те, що домовився з керівництвом Туреччини про будівництво у Херсонській області містечка для переселенців з анексованого Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти