Гроші важливіші: з України масово вивозять медичні маски, шокуючі цифри

16 березня 2020, 15:08
Маски стали найпопулярнішим товаром для контрабанди з України, заявив Нефьодов.
Маска, коронавірус
З України масово вивозять маски / УНІАН

Українці в черговий раз продемонстрували, як сильно вони люблять гроші, і що плювати вони хотіли на китайський вірус і своїх співвітчизників. На тлі ситуації з коронавірусом у світі та брак засобів боротьби з уханьською заразою, з України вивозять медичні маски. Більше того, медичні маски стали найпопулярнішим товаром для контрабанди з України, заявив голова Державної митної служби (ДМС) Максим Нефьодов.

"У нас за ці вихідні маски стали найпопулярнішим товаром для контрабанди, більше навіть, ніж сигарети", - висловився Нефьодов на своїй сторінці у Фейсбуці.

Очільник ГТС зазначив, що його відомство змогло зупинити незаконний вивіз за кордон 135 000 медичних масок різних видів.

"На Ягодині зупинили вивіз 20 тисяч масок, прихованих в обшивці авто. На Шегинях затримали 28 тисяч масок, якими напакували весь салон авто. На Рава-Руській громадянин Польщі намагався вивезти 11 тисяч масок. В Херсонському аеропорту зупинили вивіз 21 тисячі масок, які могли полетіти до Ізраїлю. І знову-таки, на Ягодині зупинили вивіз 50 тисяч масок до Швейцарії", - написав Нефьодов у Facebook.

Гроші важливіші: з України масово вивозять медичні маски, шокуючі цифри

Відзначимо, в коментарях під повідомленням Нефьодова йому дорікнули, що минулого тижня він не звертав на подібні випадки увагу.

"Отакої. Минулого тижня в Борисполі партію затримало МВС. Ви включали дурня, що немає заборони на вивезення і що у нас аптеки не закуповують маски, хоча заводи стоять без замовлень. Тепер контрабанда тижня", - пише Олександр Червоній.

Гроші важливіші: з України масово вивозять медичні маски, шокуючі цифри

Також Нефьодов назвав фейком інформацію про те, що з України вивезли 900 тонн масок.

"Гарні звіти, як ви гарно боретеся з контрабандою звичайних людей. А ЯК БЕЗ ВАШОГО ВІДОМА 900 ТОНН МАСОК ВИЇХАЛО ЗА КОРДОН. ЯКІ БУЛИ ОПЛАЧЕНІ ГОТІВКОЮ ? Про це вже міністри інших країн говорять", - запитав Микола Балдін.

"Це фейк", - відповів Нефьодов.

Гроші важливіші: з України масово вивозять медичні маски, шокуючі цифри

читайте такожВлада безсила: Covid-19 вируватиме до 2021 року, захворіють мільйони – ЗМІНагадаємо, раніше прем'єр-міністр Словаччини Петер Пеллегріні заявив, що Україна нібито готова була продати країні партію медичних масок у кількості 2 млн шт., але в підсумку продала їх в Німеччину.

"Ми вже приготували валізу з 1,2 млн євро готівкою. Збиралися летіти за ними урядовим бортом. Але прийшов німецький перекупник, заплатив за маски і купив їх", – сказав Пеллегріні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти