Україна "впарила" 2 млн медичних масок: жорстка відповідь МЗС

15 березня 2020, 23:54
У МЗС України відреагували на заяву прем'єр-міністра Словаччини про намір продати 2 мільйони медичних масок.
маска, карантин
Україну звинуватили у намірі продати медичні маски під час пандемії коронавірусу / УНІАН

Прем'єр-міністр Словаччини Петер Пеллегріні заявив, що Україна нібито готова була продати країні партію медичних масок кількістю в 2 млн шт., але в підсумку продала їх Німеччині.

"Ми вже приготували валізу з 1,2 млн євро готівкою. Збиралися летіти за ними урядовим бортом. Але прийшов німецький перекупник, заплатив за маски і викупив їх", – сказав Пеллегріні.

Однак, прем'єр-міністр Словаччини не уточнив, з ким саме в Україні вів переговори про купівлю масок – приватною особою, підприємством чи держустановою. Не сказав він і коли мала відбутися операція.

відео дня

Пізніше на інформацію прем'єра Словаччини відреагували в українському МЗС. Так, голова МЗС Дмитро Кулеба заявив про те, що якщо Словаччина в розпал спалаху коронавірусу дійсно намагалася придбати медичні маски в Україні, то планувала це зробити в обхід законодавства.

Україна 'впарила' 2 млн медичних масок: жорстка відповідь МЗС
Україна 'впарила' 2 млн медичних масок: жорстка відповідь МЗС

Він зазначив, що експорт засобів захисту від поширення COVID-2019 був заборонений щонайменше до 6 червня.

"Спроби компаній за замовленням кого-небудь з-за кордону експортувати – незаконні. Будемо жорстко блокувати. Здоров'ям громадян не торгуємо", – написав міністр.

Також про скандал із продажем медичних масок в Мережі написала відома адвокат Зоя Ярош. У своєму пості вона звернула увагу на те, що масок дійсно немає в аптеках, а також дорікнула владі в бажанні заробити в період пандемії страшного вірусу.

Україна "впарила" 2 млн медичних масок: жорстка відповідь МЗС

Раніше Главре писавд, що за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля українські лікарні отримають 10 мільйонів медичних масок у зв'язку з пандемією китайського коронавірусу. За словами чиновника, він особисто перевірив обласні медичні склади.

"10 мільйонів медичних масок завтра (понеділок, 16 березня, - ред.) передамо до установ охорони здоров'я по всій Україні! Сьогодні особисто перевірив обласні медичні склади, спільно з головним державним санітарним лікарем України Віктором Ляшком. На складах порядок", - заявив Шмигаль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти