Закритий кордон: що робити українцям, які залишаються за кордоном

15 березня 2020, 11:48
Українцям, які залишаються за кордоном, запропонували зареєструватися в системі ДРУГ.
Межа, КПП
З 17 березня Україна закриває кордон через карантин / dpsu.gov.ua

У МЗС дали роз'яснення для українців, які перебувають за кордоном і не зможуть повернутися в Україну до 17 березня.

Дзвінки з мобільних з роумінгу на номери "гарячих ліній" стануть безкоштовними

Дзвінки з мобільних телефонів з роумінгу на державні номери "гарячих ліній" у зв'язку з поширенням коронавіруса стануть безкоштовними.

Як розповіли в прес-службі Міністерства закордонних справ, досягнута домовленість з трьома ключовими мобільними операторами України (Водафон, Лайфселл та Київстар) про безкоштовні дзвінки щодо поширення коронавіруса.

відео дня

У роз'ясненні МЗС йдеться про спеціальну sms-розсилку для громадян України за кордоном з інформацією про зворотній зв'язок з органами державної влади ("гарячі лінії" МЗС, МОЗ, Урядового контактного центру та ін.) для оперативного вирішення нагальних питань.

ДРУГ для українців за кордоном: як це працює

Всім, хто не встигне повернутися в Україну з об'єктивних причин (неможливість придбати квитки на рейси, особисті обставини тощо), МЗС України рекомендує звернутися в українські консульства.

Українцям, які залишилися за кордоном, запропонували зареєструватися в системі ДРУГ. Це спеціальна система МЗС, в яку громадяни вносять свої дані і повідомляють МЗС і всім закордонним дипломатичним установам про своє перебування у певній країні. Списки для повернення громадян України додому, у разі термінової необхідності в період обмежень формуватимуться, зокрема, з використанням даних цієї системи.

Не відповідає посольство або консульство України: що робити

Крім того, якщо громадяни України перебувають за кордоном та не можуть зв'язатися з консульством через перевантаженість гарячої лінії, слід зайти на сторінку посольства або консульства України в країні перебування. На сторінці є адреса електронної пошти та посилання на сторінки у соцмережах.

Українців також закликали написати своє звернення за цією адресою або у повідомлення цих сторінок - навіть на вихідних, ввечері або вночі. Для цілодобового реагування в умовах особливого режиму роботи видано спеціальне розпорядження МЗС. Телефон гарячої лінії продовжує працювати і приймати дзвінки в порядку черги: +38 (044) 238-16-57.

читайте такожПаніка через Covid-19: українці масово відмовляються від путівок на літо

У МЗС додали, що відповідь може надійти не відразу через перевантаження запитами: "Ми вибачаємося, якщо відразу не можемо відповісти вам або наші можливості не відповідають вашим очікуванням. Але запевняємо, що Міністерство закордонних справ України робить все, що в наших силах, щоб надати вам необхідну допомогу".

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Єгипті залишили на карантин десятки тисяч українських туристів, які відпочивали на курортах Шарм-ель-Шейху і Хургади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти