Дієтолог пояснила, як за допомогою харчування знизити холестерин

2 березня 2020, 22:14оновлено 3 березня 2020, 00:02
Експерт зазначила, що потрібно виконувати цілий перелік рекомендацій.
Оксана Скиталінська
Оксана Скиталінська розповіла про холестерин / УНІАН

Відомий лікар-дієтолог Оксана Скиталінська нагадала, що високий рівень холестерину в організмі провокує атеросклероз, а відновлювати всі функції потрібно за допомогою правильного харчування і фізичної активності.

"Щодо харчування, то воно повинно бути багатим клітковиною (вівсяні висівки, гречка, вівсяна крупа, бобові, горіхи), антиоксиданти (ягоди), а також продуктами, які знижують рівень токсичного амінокислоти гомоцистеїну, а це - всі листові зелені овочі (шпинат, петрушка, зелений салат), повинні бути продукти, багаті магнієм (горіхи, висівки), Омега-3 жирними кислотами (оселедець, скумбрія, водорості). І обов'язково треба звести до мінімуму, а краще взагалі виключити, продукти, що містять доданий цукор і додану фруктозу (випічка, солодкі води)", - сказала вона під час чату на Главреді.

В якості солодощів дієтолог рекомендує вживати ягоди і кисло-солодкі фрукти.

відео дня

За словами Скиталінської, порушення холестеринового обміну може передаватися генетично, і в цьому випадку важко піддається лікуванню.

"Бувають такі види дисліпідемій (порушення холестеринового обміну), які є генетично успадкованими і важко піддаються лікуванню дієтою. Це можна перевірити, тільки якщо суворо дотримуватися протягом не менше трьох місяців лікувального харчування і вимірювати показники рівня холестерину", - зазначила фахівець.

Як раніше повідомлялося, Скиталінська стверджує, що кожна людина може продовжити молодість свого організму за допомогою наповнення щоденного меню продуктами, які володіють протизапальними властивостями.

Нагадаємо, лікар-дієтолог Оксана Скиталінська, відповідаючи на питання читача під час чату на Главреді розповіла про те, які продукти потрібно поглинати чоловікам, щоб поліпшити свою потенцію і сексуальну силу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти