Політолог вважає вкидання про зустріч Зеленського та Патрушева в Омані частиною спецоперації

14 лютого 2020, 17:43оновлено 15 лютого 2020, 01:48
Експерт висловив думку, що до дезінформації можуть бути причетні люди екс-президента.
Зеленский
Рейтинг Зеленського постраждає через оманської скандалу, переконаний політолог / УНІАН

Політолог, голова Центру прикладних політичних досліджень Пента Володимир Фесенко висловив думку, що поширення інформації про зустріч президента України Володимира Зеленського з секретарем Ради безпеки РФ Миколою Патрушевим в Омані може бути частиною спецоперації.

У коментарі InfoResist він заявив, що організаторами вкидання може бути команда колишнього президента Петра Порошенка, у якої залишилися зв'язки в українських спецслужбах.

"Але я не виключаю, оскільки мова йде про високопоставленого російського чиновника, це може бути так звана боротьба веж Кремля. Це теж така популярна і поширена історія. Там теж внутрішньовидова боротьба дуже сильна. І змагання між вежами, пов'язаними з силовиками, а силовики - це Патрушев і ряд інших товаришів, ніби є вежа, пов'язана з Сурковим і так далі", — зазначив Фесенко.

відео дня

За словами експерта, весь скандал з Патрушевим в Омані може бути ініційований через бажання певних осіб змінити вектор переговорів щодо врегулювання військового конфлікту на Донбасі.

"Тому тут можуть бути навіть на російському рівні, причому спрямовані проти Єрмака побічно, для того, щоб послабити позиції Козака. Відповідно підставити Зеленського і Козака, послабити їхні позиції, розірвати всі переговорні лінії, які так чи інакше або сформовані, або намагаються сформувати. Таким чином за свій ексклюзивний статус у переговорах можуть боротися люди в Кремлі, а також у нас. Наприклад, той же Медведчук і його союзники в Росії", — додав він.

Фесенко попередив, що ситуація з Оманом, швидше за все, дуже негативно відіб'ється на рейтингу Зеленського. Але в даний момент більшої шкоди його репутації наносять тарифи, а також соціально-економічна ситуація в країні.

"Негативно до Зеленського зараз ставляться ті, хто його не підтримував, хто його не просто не любить, а вже ненавидить. Для цих людей з'явився ще один привід ненавидіти його, підозрювати його у всіх можливих гріхах і зрадах, рівень недовіри, негативу і ненависті на цьому полюсі ще більше посилиться. А от у тих, хто коливається, так, можливо підозри посиляться. Але люди, які хотіли миру, то для них тема Патрушева або будь-яких контактів з Росією не має ніякого істотного значення. Тема Патрушева грає тільки на патріотичний електорат", — говорить Фесенко.

Як раніше повідомлялося, Офіс Президента України прокоментував інформацію журналістів програми Схеми про зустріч Володимира Зеленського з секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим, яка нібито мала місце в Омані.

Нагадаємо, журналісти повідомили у сюжеті, що на початку січня під час відпочинку президента Володимира Зеленського в Омані в цю країну в ці ж дні прилетів секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев, а потім український лідер полетів у Київ на його чартерним літаком Bombardier Global Express 6000.

Пізніше глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що в сюжеті програми Схеми про нібито зустрічі президента Володимира Зеленського з секретарем Ради безпеки РФ Миколою Патрушевим немає реальних доказів, які б свідчили про достовірності журналістського розслідування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти