Rockstar випустила для GTA Online довгоочікуваний гравцями патч

17 березня 2021, 18:40
За словами користувачів, тепер гра завантажується до 5 разів швидше. Втім, без нюансів не обійшлося.
Rockstar випустила для GTA Online довгоочікуваний гравцями патч
Rockstar випустила патч для GTA Online, який прискорює завантаження / Reddit

Команда Rockstar випустила свіже оновлення для GTA Online, яке, в тому числі оптимізувало процес завантаження – тепер на ПК гра завантажується в рази швидше, про що свідчать пости багатьох користувачів Reddit.

Оновлення засновано на фанатському фіксі, випущеному на початку місяця. Rockstar Games підтвердила, що ентузіасту дійсно вдалося прискорити завантаження на 70%, виправивши деякі алгоритми в коді гри.

Головною проблемою був файл JSON розміром в 10 мегабайтів. Він містить інформацію про 63 тисячі предметів, які гравці можуть придбати в магазині. При кожному завантаженні гра по кілька разів сканувала даний список, що виливалося у величезну кількість безглуздих операцій.

Rockstar висловила подяку користувачеві, перерахувавши йому десять тисяч доларів. Зазвичай фінансова винагорода видається тільки за знайдені уразливості в клієнті гри. Даний випадок став винятком.

Оновлення вже доступне для стягування на всіх платформах. Як відзначили користувачі, основні зміни помітні на ПК-версії гри. Втім, без нюансів не обійшлося – частина гравців також повідомила, що після патча у них виникли проблеми із запуском GTA V на консолях Xbox.

Нагадаємо, що пізніше на цей рік запланований вихід поліпшеної версії GTA V для PS5 і Xbox Series X. гравців чекає істотне візуальне оновлення в порівнянні з оригінальною версією 2013-го року – все завдяки використанню движка RAGE з іншого проєкту студії, Red Dead Redemption 2. Передплатники PS Plus отримають безплатну копію GTA 5 при переході на PlayStation 5.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти