Моє фото виклали в Мережу. Як видалити небажану інформацію про себе

18 квітня 2021, 23:35
У даній замітці ми розповімо, що робити, якщо потрібно видалити інформацію з сайту, який розмістив інформацію про вас без вашої згоди.
Інтернет
Як видалити небажані дані з інтернету / УНІАН

Розвиток технологій подарував світові можливість швидкого пошуку інформації, поширення корисного контенту, а також значно спростило спілкування між людьми з різних куточків планети.

Але разом з появою Інтернету з'явилися і проблеми, найголовніша з яких – це витік персональних даних. Користувачі, які зіткнулися з цим, загадуються над питанням: "А чи можна видалити цю інформацію, не вдаючись до послуг хакерів?"Відповідь однозначна – так, можна.

Перед тим, як проводити будь-які процедури, необхідно визначитися, від чого саме необхідно позбутися. Це одне фото, стаття або цілий алгоритм дій в Мережі, яких ви не робили? Якщо масштаб даних великий, можна скласти таблицю або план для структурування.

відео дня

Видалити акаунти в соцмережах

Перший спосіб усунення небажаної інформації – видалення акаунтів в соціальних мережах. Адже вони мають доступ до найрізноманітніших даних, особливо якщо ви є активним користувачем Всесвітньої павутини.

Якщо є бажання стерти всю інформацію про себе – варто починати саме з них, благо, дану функцію, підтримують абсолютно всі соціальні мережі. Єдине, що, може різнитися алгоритм. Наприклад, у Facebook він виглядає наступним чином:

  1. Вам необхідно зайти в "Налаштування";
  2. Знайти пункт "Ваша інформація в Facebook";
  3. Видалити обліковий запис за допомогою "Deactivation" або "Deletion".

Поширеним випадком можна вважати небажання втрачати інформацію з соціальних мереж назавжди. Для нівелювання такого ризику, Facebook запропонує вам зробити резервну копію сторінки або перенести її на інший обліковий запис. Пам'ятайте: таку махінацію можна провести тільки до видалення сторінки.

Що ж стосується іншого не менш популярного соціального майданчика – Instagram – вона за замовчуванням дозволяє тільки тимчасово деактивувати сторінку. А ось для того, щоб видалити її повністю, потрібно перейти за цим посиланням і вказати причину, чому ви вирішили видаляти обліковий запис.

Моє фото виклали в Мережу. Як видалити небажану інформацію про себе
Видалення облікового запису Instagram / Главред

Видалити фото/відео з вами, яке опублікував хтось інший

Наведемо пару простих прикладів:

  • Вас сфотографували, коли ви переодягалися в душі басейну?
  • Ви зробили смішну фотку, але вийшли невдало?
  • Ви просто проходили повз фотосесії, але потрапили в кадр?

Всі три ситуації об'єднує той факт, що ви, швидше за все, не хотіли, аби фото потрапило в мережу. І неважливо: є у них інтимний характер чи ні.

З такою ситуацією боротися дуже просто. Необхідно заповнити спеціальну форму, де ви поясните представникам Google або соціальної мережі, чому необхідно видалити той чи інший контент. У деяких випадках вам доведеться підтвердити свою особистість, але, з усім тим, фото або відео видалять якомога швидше.

Видалити інформацію в пошуковиках

Якщо в пошуковику Google міститься небажана інформація, є кілька варіантів боротьби з нею:

  • Зв'яжіться з адміністрацією сайту, де була розміщена інформація;

Якщо на сайті немає контактів, можна перейти на сторінку google.com і виконати пошук за запитом whois www.example.com (тут вказуйте адресу сайту). Контакти власника сайту часто можна знайти в розділі "Електронна адреса реєстранта" або"контакти адміністратора".

  • Також можна запросити видалення інформації з будь-якого сервісу Google: Карти Google і супутніх товарів, Youtube, Picasa і т. д.

Видалити інформацію про себе з "Вікіпедії"

Можливо, ви відома особистість в науці або медіа і про вас написали фейкову статтю на Вікіпедії. Хвилюватися в такому випадку також не варто, адже є кілька шляхів виправлення ситуації.

По-перше, ви можете самостійно відредагувати інформацію (а при необхідності видалити небажану інформацію) якщо вона помилкова або несанкціоновано розміщена.

По-друге, зверніться до волонтерів Вікіпедії, аби вони якнайшвидше розглянули ситуацію.

Почати життя з нуля

А як щодо невеликої гіперболізації? Якщо всі описані методи не працюють – перезавантажте ваше соціальне життя.

Необов'язково міняти паспорт і країну, але видалити стару електронну пошту і поміняти номер телефону доведеться. Після цього робити хоч щось стане нереально – якщо інформація про вас десь не видалилася, а доступу до пошти й телефону більше немає, нічого вдіяти не вийде.

Facebook почне боротьбу з дезінформацією
Як видалити небажану інформацію про себе / Reuters

В одній з попередніх заміток ми зібрали, на нашу думку, одні з (якщо не самі) корисні додатки, які стануть незамінними помічниками в житті кожного українця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти