Як поставити апостроф на ноутбуці: найпростіші поради

27 липня 2024, 17:33
454
Часто під час написання текстів виникає проблема із деякими символами і не кожен знає, де є апостроф на клавіатурі ноутбука.
Ноутбук
Як поставити апостроф на клавіатурі / Колаж: Главред, фото: flickr

Деякі символи на клавіатурі ноутбука чи комп'ютері не одразу можна побачити і ввести, для цього потрібно знати певні комбінації і хитрощі. На YouTube "Кібер дунат" блогер поділився, як поставити апостроф українською мовою на клавіатурі.

Як поставити верхній апостроф

Для того, щоб апостроф зверху натисніть правий Alt , потім на цифровій клавіатурі справа наберіть код 3 і 9 , після чого Alt треба відпустити. Це теж звичайний апостроф.

Як у ворді поставити апостроф

У будь-якому документі Word потрібно звернути увагу на вкладку "Вставка" та обрати "Символ". Натисніть або перейдіть до вибору символів, схожих на літери, і виберіть символ, який потрібно вставити.

відео дня

Як поставити апостроф клавіатурою

Якщо у вас українська розкладка клавіш, починаючи з версії Vista, зліва від клавіші 1, угорі над Tab потрібно перейти на англійську розкладку, натиснути ' українську "є" і, інколи, пробіл. Після цього варто використати комбінацію Alt+0146.

Якщо ви не знаєте, як на клавіатурі натиснути верхню кому, просунуті користувачі радять запам’ятати комбінацію з попередньої поради - гарячі клавіші Alt+0146.

Що таке Кібер дунат

Кібер дунат - YouTube-канал українського автора, що ділиться лайфхаками та корисними порадами щодо використання різних програм та ноутбука в цілому.

Інші новини про ноутбуки і технології:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти