Як зробити скріншот на телефоні - кращі способи та програми

19 серпня 2021, 12:47
Дуже часто бувають ситуації, коли необхідно зробити знімок екрану смартфона, і ми розповімо, як це здійснити найзручніше.
Концепт-дизайн смартфона Samsung
Концепт-дизайн смартфону Samsung / portaltele.com.ua

Уявити сучасний світ без смартфонів практично неможливо. Щодня ми споживаємо тисячі одиниць контенту через екрани телефонів. І регулярно виникають ситуації, коли необхідно зробити скріншот на телефоні. Наприклад, щоб поділитися примітним моментом з відео або мемом без необхідності скачування. І зараз ми розповімо, як робити скріншоти на смартфоні найзручніше.

Як зробити скріншот - на Android

Якщо у вас телефон під управленням операційної системи Android 9 або вище, то зробити скріншот Андроїд для вас не складе ніяких проблем. Просто затисніть клавішу живлення - і тоді з'явиться контекстне меню, за допомогою якого можна зробити скріншот, а також перезавантажити або вимкнути телефон. Усі зроблені скріншоти вирушать в галерею, а моментальний доступ до них можна отримати через вікно повідомлень.

Вікно для зняття скріншоту екрану
Вікно для зняття скріншоту екрану

Якщо з якихось причин у вас відсутнє необхідне контекстне меню, то затисніть одночасно кнопку зменшення гучності і кнопка живлення. Ця комбінація відповідає за скріншот екрану. Вона ж підійде, якщо у вас Android 8 або нижче. Таким же чином можна зробити скріншот на планшеті.

відео дня

читайте такожНазваний найпопулярніший в світі смартфон за 2019 рікНа смартфонах серії Samsung Galaxy скріншот робиться трохи інакше. Там потрібно утримувати клавішу "Додому" і кнопку блокування. На старих моделях скріншоти робить комбінація кнопок "Назад" і "Додому". А от у нових моделях, з яких прибрали кнопку "Додому", необхідно використовувати стандартну для Android комбінацію кнопок зниження гучності та харчування.

Якщо у вас Xiaomi смартфон під управлінням MIUI 8 і вище, то зробити скріншот ще простіше. Досить просто провести треми пальцями по екрану вниз - і скріншот автоматично збережеться.

Також ви можете зробити скріншот на Андроїд довгим, тобто схопити не тільки екран, а всю сторінку. Для цього ви можете використовувати додаток LongShot. Воно допоможе не тільки з довгим скріншотами, але і склеїть кілька скріншотів в один, а також дозволить захоплювати лише певні фрагменти екрану. Також програма стане в нагоді, якщо у вас не працюють кнопки на телефоні.

Приклад виділення веб-сторінки в LongShot
Приклад виділення веб-сторінки в LongShot

Як зробити скріншот - на iOS

Зробити скріншот на Айфоне теж досить елементарно. Якщо ви затиснете одночасно клавішу живлення і кнопку "Додому", то скріншот робиться автоматично.

Процес зйомки скріншоту екрану на iPhone
Процес зйомки скріншоту екрану на iPhone / bloha.ru

Однак у більш нових моделях iPhone (починаючи з iPhone X) Apple відмовилася від кнопки "Додому". Так що скріншоти на них робляться за допомогою комбінації клавіш харчування і підвищення гучності. Тобто майже як на Андроїд, тільки навпаки.

Також ви можете використовувати функцію AssistiveTouch. За допомогою неї можна вивести поверх екрану особливе меню, в якому якраз розташовується кнопка скріншота.

Приклад можливостей
Приклад можливостей AssistiveTouch

Раніше ми розповідали, як поставити VPN на комп'ютер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти