Моторошна спека і подекуди зливи: прогноз погоди в Україні на 13 серпня

13 серпня 2021, 08:57
Як прогнозують синоптики Укргідрометцентру, в більшості регіонів країни очікується спека до +29 градусів. І лише подекуди її розмочать зливи.
Спека
Прогноз погоди в Україні на 13 серпня / УНІАН

Погода в Україні у п'ятницю,13 серпня нинішнього року, буде переважно сонячною, але в окремих місцях можливі грози і дощі. Такий прогноз озвучили синоптики Укргідрометцентру.

У більшості регіонів очікується спека до + 29 градусів за шкалою Цельсія. За даними синоптиків, на більшій частині території України 13 серпня опадів не передбачається. Температура повітря вдень в середньому складе відміток від + 24 градусів до +29 градусів.

Найвищу температуру показуватимуть термометри на Сході та на півночі. Але також Саме там синоптики прогнозують дощі. Зокрема, зливи та грози прогнозують у Луганській, Донецькій та Запорізькій областях та в окупованому РФ Криму.

На Заході і в Карпатах буде прохолодніше. Там стовпчики термометрів вдень покажуть максимум + 26 градусів. У Києві 13 серпня очікується сухе і спекотне. Вдень повітря прогріється до 25-27 градусів. Вітер північно-західний - 7-12 метрів в секунду.

Моторошна спека і подекуди зливи: прогноз погоди в Україні на 13 серпня

читайте такожСніг і заморозки в жовтні: якою буде погода восени в Україні

Нагадаємо, раніше раніше директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда заявив про те, що в разі продовження підвищення середньої температури Україні загрожують серйозні кліматичні зміни.

Крім того, прогнозувалося, що вже до 2100 року Україна стане схожою за кліматом на Австралію, таку думку озвучують вчені і кліматологи.

Як стверджує керівник постійної комісії з питань екологічної політики КМДА Костянтин Яловий, в цьому столітті клімат в Україні ставатиме теплішим і посушливішим. Територія буде поступово ставати схожа на пустелю з південного сходу на північний захід.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти