Україну атакує потужний антициклон і різко зміниться погода

6 липня 2021, 17:43
Україна стане місцем баталій південного циклону і східного антициклону.
Погода
Погода буде небезпечною в Україні / pixabay

Погода в Україні на Івана Купала в середу, 7 липня почне різко змінюватися. За прогнозом синоптиків, дощів і гроз стане менше, а температура трохи підвищиться.

За даними синоптика Наталки Діденко, 7 липня, Україна "стане місцем баталій південного циклону і східного антициклону з цікавим і химерним ім'ям Kornelieke".

При цьому циклон все ще буде "чинити опір" на "Південному фронті". Тому грозові дощі завтра ймовірні на Півдні, Сході та в частині центру.

Вдень, 7 липня також вірогідні дощі і грози на заході через атмосферний фронт, який завітає в ці області.

А ось у святкову ніч з 6 на 7 липня дощі ймовірні лише в південній частині, східних і центральних областях. На півночі опади не прогнозуються.

Температура повітря підвищиться до +26 +33 градусів, трохи свіже буде в "зоні дії циклону" - на півдні - від +24 до + 28 градусів.

"Надалі антициклон таки додасть своїм авторитетом - дощі з України витіснить, спека посилиться", - додала синоптик.

читайте такожУкраїну чекає аномально холодна зима-кліматолог

В Українському гідрометцентрі також підтвердили, що після Івана Купала - з 8 по 10 липня в Україні пануватиме антициклон з безхмарним небом і температурою +29 +34 градуси.

У Києві в ніч на Івана очікується +18 +20 градусів. Вдень 7-го в столиці буде сонячно і жарко, +28 +30 градусів. Опади не передбачаються.

Україну атакує потужний антициклон і різко зміниться погода

Погода в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

Як повідомляв Главред, погода в Україні у липні знову здивує. Повернеться спека, яка атакувала в червні. Стовпчики термометрів на частині території можуть піднятися до 35-40 градусів тепла.

Раніше завідуюча лабораторією прикладної кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Світлана Краковська розповіла про те, що в середині літа можна чекати досить спекотних днів, прийдуть так звані "тропічні ночі", коли температура залишається на рівні 20 градусів вночі, що є великим тепловим навантаженням на людський організм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти