Синоптик спрогнозував, коли Україну накриє довгоочікувана прохолода

23 липня 2021, 09:35
Ситуація пов'язана з тим, що активний атмосферний фронт, який приніс в Україну зливи, вже скоро покине територію країни, каже синоптик Роман Мурмило.
Білочка
Синоптик спрогнозував, коли Україну накриє довгоочікувана прохолода / УНІАН

З 23 липня в Україні встановиться рівномірна погода без особливої спеки з прохолодними ночами. Про це розповів провідний синоптик Українського гідрометцентру Роман Мурмило, повідомляє Обозреватель.

Як каже синоптик, така ситуація пов'язана з тим, що активний атмосферний фронт, який приніс в Україну зливи, вже скоро покине територію країни.

Мурмило каже, що останніми регіонами, на які вплине цей атмосферний фронт перед тим, як повністю покинути територію України, будуть Херсонська І Запорізька. Там фронт принесе поривчастий вітер, швидкість якого може досягати 15 метрів в секунду.

відео дня

"У міру того, як фронт буде йти, до кінця дня вітер буде слабшати, грозова активність буде слабшати, і це все. Дощів і злив, швидше за все, вже не буде. Найближчі дні будуть спокійними, нежарка погода, прохолодні ночі", – сказав синоптик.

За словами Мурмило, свіжа повітряна маса, яка зайшла в Україну, зіб'є спеку. Синоптик пояснив, що саме зустріч двох повітряних мас з різними температурами посилила ефект дощів і гроз.

читайте такожГрозові дощі, град і шквали розтрощать спеку: синоптик попередила про похолодання в Україні

Нагадаємо, завідуюча лабораторією прикладної кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Світлана Краковська розповіла про те, що в середині літа можна чекати досить спекотних днів у найтеплішому місяці — липні, так звані "тропічні ночі", коли температура залишається на рівні 20 градусів вночі, що є великим тепловим навантаженням на людський організм.

До того синоптик Леонід Горбань спрогнозував, що денна температура повітря до кінця липня в більшості регіонів України складе +27 - +32 градуса.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти