Синоптик попередила про різку зміну погоди в Україні

28 березня 2021, 19:28
В Україну прийшов атмосферний фронт з дощами і похолоданням.
Погода
Погода в Україні на тиждень / pixabay

Погода в Україні на початку наступного тижня буде снігова і дощова. Такі різкі зміни погодних умов обумовлені атмосферним фронтом, який зайшов на територію країни.

Як повідомила в Facebook синоптик Наталка Діденко, вплив фронту на собі вже відчули західні області.

Судячи з карти, негода вже поширилася на території Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької, Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Волинської, Рівненської та частини Житомирської областей.

В інших регіонах поки переважно сонячно, проте Діденко попередила, що тепер атмосферний фронт почав рух у східному напрямку. Зараз в Україні фіксують температуру повітря від +2 до +14 градусів.

Погода в Україні на тиждень

У понеділок, 29 березня, в Україні очікується дощ, вночі з мокрим снігом, в західній частині, вдень і в більшості північних областей без опадів. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с.

Температура вночі від 4° тепла до 1° морозу, вдень 7-12° тепла, у південних областях місцями до 15°. У Карпатах без опадів, температура вночі 2-7° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла.

30-31 березня у західній частині невеликі дощі, в Карпатах з мокрим снігом, температура 30 березня вночі 2-7° тепла, вдень 7-12°, 31 березня вночі 5-10°, вдень 13-18°, в Карпатах вночі та вдень 1-7° тепла (вночі 30 березня близько 0°).

На решті території без опадів, лише 30 березня у східних, вночі 31 березня у північних областях невеликі опади переважно у вигляді дощу. Температура вночі 0-6° тепла, вдень 30 березня 5-10° (у східних областях 2-7° тепла), 31 березня 8-13°.

1-2 квітня без опадів, лише 2 квітня у західних областях дощ, температура вночі 3-9° тепла, вдень 10-16°, 1 квітня на заході до 20°.

читайте такожСиноптик розповіла, яким буде Квітень в Україні

На вихідних, 3-4 квітня, у західних, північних та центральних областях — дощі, місцями, крім півдня, з мокрим снігом, зниження температури вночі до 4° тепла — 1° морозу, вдень до 1-6° тепла, у східних, південно-східних (3-4 квітня та у південних) областях вночі 1-6° тепла, вдень 8-14° тепла.

Синоптик попередила про різку зміну погоди в Україні

Погода в Києві на тиждень

У Києві 29 березня вночі дощ, вдень без опадів. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с.Температура вночі 1-3° тепла, вдень близько 10°.

30-31 березня в столиці опади не очікуються, лише вночі 31 березня невеликий дощ. Температурі 30 березня вночі 1-3° тепла, вдень 7-9°, 31 березня вночі 3-5° тепла, вдень 10-12°.

1-2 квітня в Києві пройдуть дощі, проте буде тепло, а на вихідних.

3-4 квітня, крім опадів слід очікувати ще й незначне похолодання - вдень повітря прогріється не вище 8°.

Погода в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

  • Синоптики уточнили прогноз, коли в Україну прийде справжня тепла весна. Березень почнеться снігом, дощами і морозами, у другій декаді начебто прийде весна, але потім знову похолодає, підуть дощі з мокрим снігом.
  • Фахівці дали несподіваний прогноз погоди на весну: очікується сніг до початку квітня. В Україні очікуються температурні гойдалки до Великодня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти