Синоптик пояснила, чому Україну засинає снігом і коли потеплішає

7 квітня 2021, 12:12
За словами Наталії гомілки, вкрай холодна погода (як для початку квітня) в Україні на нинішньому тижні викликана чіткими і об'єктивними причинами.
Погода в Україні
Синоптик пояснила, чому Україну засинає снігом і коли потеплішає / УНІАН

Погода в Україні залишатиметься холодною до неділі, 11 Квітня. Лише з наступного тижня очікується повноцінне потепління. Такий прогноз в ефірі каналу Україна 24 озвучила синоптик Укргідрометцентру Наталія Голеня.

"Наступного тижня очікуємо більш-менш теплу погоду. Але також, якщо буде хмарно, то максимум 10 градусів тепла, якщо сонячно ‒ то 15-16 градусів тепла", - повідомила вона.

За словами синоптика, вкрай холодна погода (як для початку квітня) в Україні на нинішньому тижні викликана об'єктивними причинами.

"До нас приходить холодне арктичне повітря з північного заходу Європи і зустрічається тут з теплим повітрям. Сьогодні і завтра холодне повітря також пошириться на південь і схід України, там температура знизиться з 16 до 8-10 градусів тепла. На решті території сьогодні ми очікуємо 1-6 тепла завдяки тому, що хмарна погода, холодна, і опади у вигляді дощу і мокрого снігу. Найбільше снігу у нас на заході, там вже 1-5 см снігу місцями, особливо на Прикарпатті. У Карпатах до 15 см, а на високогір'ї навіть 60-80 см снігу", ‒ підсумувала вона.

читайте такожПогода в Україні кардинально зіпсується і знову повернеться сніг

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Народний синоптик Леонід Горбань спрогнозував, якою буде погода в Україні у квітні 2021.
  • За його словами, потепління в Україну прийде вже з понеділка, 29 березня, а сніг розтане в перший тиждень квітня.
  • Після 12 квітня почнеться повільний підйом температури повітря і до 19-20 числа повітря прогріється до 18-20 градусів зі знаком плюс.
  • "Потім знову похолодає і так буде весь Вербний тиждень аж до Великодня. Можливі також дощі і вітри", - попередив Горбань.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти