Проллються дощі, але потепління не за горами: прогноз погоди в Україні на найближчий тиждень

21 вересня 2021, 08:30
До того моменту, як погоду стане визначати антициклон, доведеться пережити період дощів і кілька дуже холодних днів, кажуть синоптики.
Осені
Прогноз погоди в Україні на найближчий тиждень / УНІАН

Погода в Україні - що прийшли в країну рясні опади і похолодання затримаються ненадовго. Такий прогноз опублікував Український гідрометцентр.

Вже до 25 вересня дощі змістяться в східні області і поступово підуть, а на зміну їм прийде потепління. Далі - вдень повернуться комфортні +17 градусів, середня температура вночі також підвищиться.

Проте, до того моменту, як погоду стане визначати антициклон, доведеться пережити період дощів і кілька дуже холодних днів.

Проллються дощі, але потепління не за горами: прогноз погоди в Україні на найближчий тиждень

Вже вночі 22 вересня в західних областях, а вранці 23 вересня ‒ і в більшості регіонів очікуються заморозки на поверхні грунту (до -3 градусів). Як кажуть синоптики, похолодання супроводжуватиметься дощами, а в Карпатах можливий сніг. З 25 вересня температури вночі та вдень поступово підвищуватимуться, холоди відступлять.

Проллються дощі, але потепління не за горами: прогноз погоди в Україні на найближчий тиждень

Народний синоптик Володимир Деркач каже - це буде коротка хвиля тепла, але аж ніяк не повноцінне Бабине влітку. У Києві, за даними GisMeteo, дощі залишаться аж до суботи, 28 вересня. Але найбільш сильні опади очікуються 24 вересня. Як і в цілому по Україні, ближче до вихідних денні температури поступово почнуть підвищуватися.

читайте такожУкраїна задубне під арктичним циклоном: синоптик назвав дату різкого потепління

Нагадаємо, раніше метеоролог Вазіра Мартазінова прогнозувала, що в Україні восени ймовірні морози до -5 градусів, а в кінці листопада варто очікувати приходу зими.

Як повідомляв Главред, народний синоптик Леонід Горбань прогнозує, що зима 2021-2022 в Україні буде сніжною і холодною. Лютий обіцяє бути "лютим", можливі навіть бурани.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти