Трохи дощів, трохи тепла: яка погода в Україні буде на Покров і довгі вихідні

15 жовтня 2021, 01:03
Як кажуть синоптики, температурних стрибків найближчими днями не передбачається. Вночі очікується погода близько нуля, а вдень погода порадує українців.
Погода в Україні
Яка погода в Україні буде на Покров і довгі вихідні / УНІАН

Погода в Україні - на свято Покрови, 14 жовтня, місцями пройдуть помірні дощі — через прибулого циклону. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Як кажуть синоптики, вже до вечора 14 жовтня в більшості областей України небагато, а 15 Жовтня дощі залишаться лише в південних і в північно-східних регіонах. А в західних і в центральних регіонах можливі тумани.

Температурних стрибків у найближчі дні не передбачається. Вночі буде близько нуля, а вдень погода порадує.

відео дня

"Вдень термометри покажуть 8-14 вище нуля, а на Півдні-Сході країни вони піднімуться до 18 градусів тепла", — заявила заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня.

Затримається відносно волога погода в Карпатах - там очікується всього лише невеликий дощ і мокрий сніг.

З 17 по 20 жовтня погоду над Україною визначатиме західний антициклон Oldenburgia, а тому очікується суха погода.

"Ночами температура повітря коливатиметься в межах від 0 до плюс 8, а вдень температура поступово підвищиться до 13-18 вище нуля, а на крайньому заході до 20 градусів тепла", — прогнозує синоптик.

читайте такожВ Україну увірветься "бабине літо" і різко потеплішає

Нагадаємо, раніше синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха повідомила, що погода в Україні зміниться вже в другій декаді жовтня - в країну прийдуть дощі, а у Карпатах випаде сніг.

"Тобто буде більше хмарності, частіше будуть опади - переважно у вигляді дощу. Змішана фаза і сніг можуть спостерігатися в Карпатському регіоні, це не є якоюсь аномалією", - уточнила вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти