Налетить потужний ураган і град: в Україні оголошено штормове попередження

4 серпня 2021, 10:09
У країні очікуються град і шквали 15-20 м/с.
Погода
Погода в Україні буде небезпечною / pixabay

Погода в Україні сьогодні, 4 серпня, на більшій частині території країни буде сухою і сонячною, але ось на заході буде гриміти – там оголошено штормове попередження.

Як повідомляє Укргідрометцентр, вдень у західних, Житомирській та Вінницькій областях грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с (I рівень небезпеки, жовтий).

Також 4 серпня у східних, Сумській, Житомирській, Київській, Полтавській, Вінницькій, Черкаській областях та в Криму переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Після обіду на решті частини України очікується погіршення погоди через дощі та грози.

Також очікуються град і шквали 15-20 м/с (I рівень небезпеки, жовтий).

Найближчими днями погода буде обумовлена впливом циклону Henri, що обіцяє рясні опади з потужними поривами вітру в деяких областях. Негода, як очікується, найсильніше розгуляється в ніч з 5 на 6 серпня.

Метеорологи попереджають, що грозові зливи зі шквалами накриють західні регіони.

читайте такожСтане нестерпно спекотно: кліматолог закликала готуватися до пекла в Україні

Згідно з попередніми прогнозами, циклон буде переміщатися вздовж західних кордонів України протягом 5-7 серпня. Потім він буде зміщуватися, і зайде на територію країни в західні області.

Температура повітря 4 серпня в західних і північних регіонах очікується близько +23... +27 градусів, в центральних, південних і східних областях стовпчики термометрів будуть варіюватися в межах +26... + 30 градусів.

Погода в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

Директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда заявив про те, що в разі продовження підвищення середньої температури Україні загрожують серйозні кліматичні зміни.

"При збереженні таких тенденцій на всьому півдні України, а також в частині центральних областей, клімат буде, як наприклад зараз в Греції. Сухі субтропіки", - сказав синоптик.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти