Де промочить грозами, а де висушить спекою: погода в Україні 9 серпня

9 серпня 2021, 09:03
Погода в Україні, незважаючи на те, що останній місяць літа, серпень, у розпалі - продовжує залишатися вкрай спекотною. З рідкісними розмінами на грози хіба що.
Спека
Де промочить грозами, а де висушить спекою: погода в Україні 9 серпня / УНІАН

Погода в Україні - 9 серпня зливи дещо охолодять кілька регіонів країни, але в більшій частині України збережеться дуже спекотна погода без опадів. Про це свідчать дані Укргідрометцентру. У Києві в понеділок буде жарко і сонячно, дощу не очікується. Температура - від 29 до 31 градуса.

У західних регіонах знову очікуються грози-Волинській, Рівненській, Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській. У середньому температуру очікують 24-26 градусів, на Закарпатті-27-29.

На півночі обіцяють температуру близько 28-30 градусів. У Чернігівській, Київській, Сумській та Житомирській областях у понеділок опадів не обіцяють.

відео дня

У Дніпропетровській та Черкаській областях прогнозують 28-30 градусів, у Кропивницькому та Полтаві – 29-31 градус.

Де промочить грозами, а де висушить спекою: погода в Україні 9 серпня

На сході в Харківській області обіцяють зливи з грозами. У Луганській, Донецькій та Запорізькій областях все ще буде спекотно. У Луганську обіцяють до + 35, в інших областях регіону – до +31.

На півдні 9 серпня без опадів як у Херсонській, Одеській та Миколаївській областях, так і в окупованому РФ Криму. Температура в Херсоні, Сімферополі, Одесі та Миколаєві очікується близько 29-31 градуса.

читайте такожНалетить небезпечна погода: синоптики попередили українців про різке похолодання

Нагадаємо, раніше прогнозувалося, що вже до 2100 року Україна стане схожою за кліматом на Австралію, таку думку озвучують вчені і кліматологи.

Як стверджує керівник постійної комісії з питань екологічної політики КМДА Костянтин Яловий, в цьому столітті клімат в Україні ставатиме теплішим і посушливішим. Територія буде поступово ставати схожа на пустелю з південного сходу на північний захід.

Такий стан речей призведе до сухого і жаркого літа. Довгі посушливі періоди будуть чергуватися з короткими, але сильними зливами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти