Дощі зі зливами йдуть з України: де очікуються опади

7 серпня 2021, 09:05оновлено 7 серпня 2021, 09:36
Заливали протягом нинішнього тижня Україну опади у вигляді дощів і злив поступово залишають територію країни - але процес займе деякий час.
Дощивши
Дощі зі зливами йдуть з України: де очікуються опади / УНІАН

У суботу, 7 серпня нинішнього року, дощі практично повністю покинуть Україну. Опади очікуються лише в окремих областях. Про це свідчать дані проекту Погода УНІАН.

На півночі, заході і частково в центральних регіонах України переважатиме комфортна температура на рівні +24 ...+ 26 градусів, а на Сході і півдні ‒ спека до +35 градусів і навіть вище.

На заході буде невелика хмарність, температура + 24 ...+ 26 градусів. У Львові очікується невеликий дощ, а в Чернівцях ‒ ясна і безхмарна.

На півночі України в більшості областей буде близько + 25 градусів, а в Сумах температура підніметься до +30 градусів і почнеться гроза.

У центральних областях +25 ...+ 31 градусів. У Полтаві очікується невеликий дощ, а в Дніпрі ‒ гроза.

На сході буде найспекотніше. Тут повітря прогріється до + 30 ... +35 градусів і навіть вище. Без опадів - невелика хмарність.

На півдні і в Криму теж буде жарко. Температура вдень підніметься до + 28 ...+ 33 градусів. Очікується хмарна погода з проясненнями. Без опадів.

Дощ

читайте такожМоторошна спека і багато бур: синоптики зробили прогноз погоди в Україні на липень і серпень

Нагадаємо, раніше прогнозувалося, що вже до 2100 року Україна стане схожою за кліматом на Австралію, таку думку озвучують вчені і кліматологи.

Як стверджує керівник постійної комісії з питань екологічної політики КМДА Костянтин Яловий, в цьому столітті клімат в Україні ставатиме теплішим і посушливішим. Територія буде поступово ставати схожа на пустелю з південного сходу на північний захід.

Це принесе з собою сухе і спекотне літо. Довгі посушливі періоди будуть чергуватися з короткими, але сильними зливами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти