Арктичний холод: українців попередили про морози до -25 градусів

7 лютого 2021, 17:33
На Україну очікує потужний удар циклону.
температура, градусник
В Україні очікується зниження температури / meteovesti.ru

Найближчими днями погоду в Україні буде визначати циклон, розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталія Голеня.

Як підкреслила вона в ефірі каналу Україна 24, холодні повітряні маси, які загрожують Україні, формуються на півночі Італії.

"Завтра він підійде до нашого Закарпаття. І 8-9 лютого буде переміщатися через територію України. Тому у нас такі складні погодні умови", — пояснила синоптик.

За її словами, Україну накриє холодне повітря з півночі, а також циклонічна діяльність, яка буде активна наступного тижня.

"10-11-12 лютого ще два циклони перемістяться на територію України. А в наступні вихідні знову зайде з півночі холодне арктичне повітря. І під час прояснень в західних і північних областях ми можемо знову очікувати морози до -20 градусів, а то і -25 градусів", — додала Голеня.

читайте такожУкраїнцям пообіцяли 30-градусні морози: коли повернеться сувора зима

Відзначимо, що за повідомленням Держслужби з надзвичайних ситуацій, в Україні вже місцями спостерігається сніг.

У Львівській області спостерігається утворення снігового покриву до 10 см., у Тернопільській області - 5 см., у Хмельницькій областях - 4 см.

Арктичний холод: українців попередили про морози до -25 градусів

Різке похолодання в Україні:

  • Раніше синоптик Наталка Діденко розповіла про те, що на півдні і в центрі України очікується ожеледь, налипання мокрого снігу.
  • Вітер в Україні очікується Східний, поривчастий. Температура повітря найближчої ночі опуститься до -7...-13 градусів, на півночі – до -12...-18 градусів, місцями – від -19 до -23 градусів, у південній частині України буде трохи тепліше - від -2 до -6 градусів.
  • У понеділок вдень стовпчики термометрів покажуть від 5 до 10 градусів морозу, на півдні – від +3 до +7 градусів, у Криму та на Закарпатті – від +6 до +11 градусів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти