Україну атакує новий циклон: у перші дні нового тижня на українців чекає "армагеддон"

7 лютого 2021, 16:23
У вівторок і середу погода в Україні трохи покращиться, а в кінці тижня знову очікується серйозне ускладнення погодних умов.
погода, сніг
Синоптик розповіла, яких погодних неприємностей чекати / Фото Reuters

В Україну йде циклон з південного заходу Європи. У понеділок, 8 лютого, він принесе в більшість областей України снігопади і хуртовини. У південній частині України сніг переходитиме в мокрий сніг, крижаний дощ і дощ.

Крім того, в Карпатах, на півдні та в центрі України очікується ожеледь, налипання мокрого снігу. Такий прогноз погоди опублікувала синоптик Наталка Діденко.

Вітер в Україні очікується східний, поривчастий. Температура повітря найближчої ночі опуститься до -7...-13 градусів, на півночі – до -12...-18 градусів, місцями – від -19 до -23 градусів, у південній частині України буде трохи тепліше - від -2 до -6 градусів.

У понеділок вдень стовпчики термометрів покажуть від 5 до 10 градусів морозу, на півдні – від +3 до +7 градусів, у Криму та на Закарпатті – від +6 до +11 градусів.

"У другій половині дня понеділка або ввечері в більшості центральних областей буде теплішати, тому там вірогідний мокрий сніг, крижаний дощ і навіть сніг. Ожеледиця!" - попередила синоптик.

Погода в Києві 8 лютого буде сніжною і морозною, варто побоюватися ожеледиці і сильного вітру. Температура повітря вночі опуститься до 12 градусів морозу, вдень - від -5 до -8 градусів.

Погода в Україні 9-10 лютого трохи покращиться, морози будуть помірними аж до потепління.

11-12 лютого черговий циклон знову принесе ускладнення погоди зі снігопадами і дощами. Ближче до наступних вихідних Україну знову накриє хвиля серйозних морозів.

читайте такожСиноптики змінили прогноз погоди на лютий 2021

Погода в Україні - про що повідомляв Главред:

  • Синоптик попередив про погодні неприємності на найближчі дні.
  • Зокрема, з неділі, 7 лютого, і до середини наступного тижня (орієнтовно до 11 лютого) в Україні буде багато снігу, дощу і штормовий вітер.
  • Українців попередили, що місцями глибина снігу сягне 50 сантиметрів. Також очікується зниження температури до серйозних "мінусів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти