Сильний вітер і лавини: яким регіонам України не пощастить

15 квітня 2020, 10:34
Синоптик попередив про складні погодні умови.
погода,Київ,весна
Погода в Києві 15 квітня буде вітряною та прохолодною / УНІАН

Погода в Україні у середу, 15 квітня, представлятиме певну небезпеку для українців. Зокрема, на території всі країни синоптик прогнозує сильний вітер, а у Карпатах збережеться значна сніголавинна небезпека у зв'язку з опадами.

Прогноз погоди на сьогодні говорить про те, що у зв'язку з опадами на високогір'ї Івано-Франківської та східній частині Закарпатської областей зберігається третій рівень сніголавинної небезпеки.

Сильний вітер і лавини: яким регіонам України не пощастить
Синоптик попередив про сніголавинної небезпеки / meteo.gov.ua

Крім того, по всій території України вдень 15 квітня оголошено перший рівень небезпеки. Синоптик попередив про сильні пориви вітру до 15-20 м/с. Крім того вночі 16 квітня у східних, 17 квітня у північних областях на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0-3° (І рівень небезпеки, жовтий).

відео дня
В Україні оголошено жовтий рівень небезпеки
В Україні оголошено жовтий рівень небезпеки / meteo.gov.ua

В цілому, погода на сьогодні буде малохмарною. Тільки на Сході України та в Криму очікуються опади.

15 квітня у східних, вночі й у центральних та південних областях дощ і мокрий сніг; на решті території без опадів, лише вдень на північному заході країни очікується невеликий дощ. Вітер північно-західний, 7-12, вдень пориви 15-20 м / с.

Температура повітря в Україні коливатиметься від +2 до +8 тепла.

Погода в Києві 15 квітня буде прохолодною і вітряною. Вдень повітря прогріється максимально до +8 градусів. Потепління в Києві очікується 16-17 квітня, але в суботу і на Великдень 2020 знову прогнозується похолодання. При цьому орієнтовно 17-18 квітня у столиці пройдуть дощі.

Погода в Україні 15 квітня
Погода в Україні 15 квітня / meteo.gov.ua

Нагадаємо, раніше синоптик обіцяв, що погода в Україні в квітні 2020 року прогнозується аномально тепла – середня місячна температура може бути вище значень, зафіксованих упродовж багатьох років.

Крім того, синоптик шокував прогнозом погоди на літо. Очікується, що погода буде сухою і спекотною, однак не виключені й різноманітні синоптичні катаклізми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти