StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

У Києві прощаються з Ніною Матвієнко: тисячі людей прийшли до філармонії

11 жовтня 2023, 11:53оновлено 11 жовтня 2023, 17:24
3859
Шанувальники з гідністю проводжають в останній шлях легенду української сцени.
Прощання з Ніною Матвієнко
Прощання з Ніною Матвієнко / колаж: Главред, фото: УНІАН , instagram.com/8.23.88

11 жовтня український народ прощається з особливою особистістю - душею української пісні, Народною артисткою і Героєм України Ніною Митрофанівною Матвієнко. Вона померла 8 жовтня у віці 75 років.

Сьогодні по талановитій артистці проходить громадянська панахида в Національній філармонії України. Жителі і гості столиці вже збираються там, щоб провести Ніну Митрофанівну в останню дорогу.

У філармонії відбудлося також звернення родини Матвієнків. Прощання тривало понад три години, кілька тисяч людей прийшло щоб вшанувати Ніну Матвієнко.

Спершу до філармонії під'їхав чорний катафалк, з якого винесли білосніжну труну з тілом зірки. Безліч шанувальників зібралося біля дверей.

Дивіться відео прибуття труни Ніни Матвієнко:

Зал, де розмістили труну, прикрасили білими квітами та великою кількістю фотопортретів померлої зірки. Попрощатися з Ніною Матвієнко прийшло безліч відомих особистостей. Свою підтримку Тоні Матвієнко, доньці Ніни Митрофанівни, висловив Патріарх Київський і всієї Русі Філарет. Також свою повагу засвідчив мер Києва Володимир Кличко.

Солисті хори ім. Г. Верьовки, якому Ніна Матвієнко присвятила 21 рік свого співочого таланту, виконали на прощанні з артисткою "Вічна пам'ять".

Пізніше Тоня Матвієнко, ледь стримуючи сльози, звернулася до преси зі зворушливими словами про маму: "Вдячна, за те, що виростила, за те, що вона була моїм прикладом. В неї дуже велике серце. Вона і є Україна, моя мама і є Україна. Дякую, що такий вклад зробила для України. І я тепер буду слухати її і завжди знати, що вона поряд. Спасибі їй за все. За кожне слово. Вона дуже просила, щоб на її похоронах не плакали. А посміхнулися, згадали щось про неї гарне".

Дивіться інтерв'ю Тоні Матвієнко під час прощання з Ніною Матвієнко:

Тим часом на церемонію прощання з Ніною Матвієнко прибувало все більше відомих особистостей - співак Monatik з дружиною, лідер гурту Воплі Відоплясова Олег Скрипка, співак Павло Зібров, голова Верховної ради України Руслан Стефанчук, вокаліст ТНМК Олександр Сидоренко (Фоззі), співак Володимир Гришко, танцюрист Амадор Лопес та інші.

Церемонія прощання з Ніною Матвієнко тривала понад три години, проте охочих востаннє побачити легенду не меншало ні на вулиці, ні в приміщенні філармонії. Вшанувати пам'ять співачки прийшли поет та композитор Юрій Рибчинський, акторка Раїса Недашковська, Ауріка Ротару, Віктор Павлік, Влад Дарвін, Камалія, Світлана Білоножко та Юлія Тимошенко.

Після 15:00 розпочався останній земний шлях Ніни Митрофанівни Матвієнко: білосніжну труну винесли з філармонії до катафалку для початку похоронної процесії. Ця дія супроводжувалася десятихвилинними безперервними оплесками тих, хто прийшов попрощатися зі співачкою.

Свій останній прихисток Ніна Митрофанівна здобуде на Звіринецькому кладовищі.

Відео виносу труни Ніни Матвієнко з Національної філармонії України:

Раніше в бою на запорізькому напрямку загинув український музикант Андрій Чепіль. Талановитому артисту було всього 29 років. Він також брав участь у боях під Ізюмом та Куп'янськом.

Також померла мама Кузьми Скрябіна Ольга Михайлівна. Їй було 76 років. Жінка, яка виховала українську музичну легенду, пережила сина на 8 років.

Інші новини про Ніну Матвієнко:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти