Телеведучий Нового навчився робити традиційне африканське взуття

4 листопада 2020, 12:49оновлено 4 листопада 2020, 20:08
Телеведучі Нового каналу Макс Узол і Ольга Манько відвідали Танзанію для свого нового шоу "У кого більше?" і зіткнулися з екстремальними умовами.
Максим Узол
Максим Узол / прес-служба

Африканська країна Танзанія - досить бідна. Люди там живуть за один долар на тиждень і заробляють як можуть. Одяг і взуття купують на секонд-хенді або майструють самі. Наприклад, там носять сандалі, виготовлені зі старих гумових шин.

Таке взуття вже вважають "національним". І телеведучий реаліті " у кого більше?", яке показує Новий канал, Макс Узол ризикнув зайнятися бізнесом з виготовлення сандалій, і зіткнувся відразу з усіма наслідками.

"Взуття з шин в Танзанії дуже популярна, – розповідає ведучий Нового каналу. - По-перше, вона довго носиться, приблизно 2-3 роки. А по-друге, місцевий кочовий народ Масаї танцює в такому взутті ритуальні танці, де треба стрибати. Сандалі допомагають їм це робити якомога вище. У країні, до речі, вважають, що чим вище стрибаєш, тим більше завидний ти наречений".

відео дня
Максим Узол
Максим Узол-сандалі з шин / прес-служба

Традиційні танзанійські сандалі - це швидко, дешево і, за словами місцевих, зручно. Їх можна змайструвати своїми руками буквально за 15 хвилин. Для цього потрібна лише шина і спеціальний гострий інструмент. Звичайним ножем нічого зробити не вдасться. Процес простий-вирізаєш підошву, продаєш її і вже потім пришиваєш до основи лямки. Середня вартість такого взуття в Танзанії - приблизно 164 гривні. Ціна залежить від того, наскільки стара шина. А місцеві, як виявилося, добре в цьому розбираються.

Максим Узол
Максим Узол в Танзанії / прес-служба

Але не все так просто. Треба враховувати факт, що місцеві не дуже люблять, щоб світлошкірі люди, яких там називають "мзунгу", самі влаштовували бізнес. Тому краще познайомитися з танзанійцями на ринку і домовитися про роботу у них. В іншому випадку можна відчути на собі всю агресію місцевих. У таку ситуацію потрапив ведучий реаліті Нового каналу, якому довелося рятуватися від агресивних чоловіків, і посилатися на допомогу від правоохоронців.

Максим Узол
Максим Узол і танзанійці / прес-служба

"До мене підійшла група танзанійців, вони зажадали гроші за те, що я сів працювати сам на себе. Я не йшов на конфлікт і припинив роботу. Але обурені чоловіки мене не відпускали і далі вимагали гроші. І тільки коли я пригрозив поліцією, вони відстали. Виходить, що з мене просто вимагали гроші ні за що, адже я і зробити щось толком нічого не встиг. Морально там дуже складно було перебувати", - ділиться Макс Узол.

Решта хардкор-пригод і випробування ведучих тревел-проекту "У кого більше?" у Танзанії можна подивитися на YouTube і на сайті Нового каналу.

Новий випуски шоу "У кого більше?" виходять на Новому каналі. Спочатку шоу виходило по понеділках, але після перенесення Топ-можель по-українськи на понеділок, його дата виходу також зміниться.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти