"Ніякої охорони не було": таємний агент викрила працівників дитячого санаторію

13 червня 2020, 12:00
Журналісти-розслідувачі вибірково перевірили дитячий санаторій під Києвом і були вражені результатами.
Таємний агент
Таємний агент перевірив безпеку санаторіїв/ Пресс-служба

Почалися канікули, і батьки планують відвезти дітей відпочивати в табори та санаторії. На фоні цього, таємний агент перевірив ефективність охорони, вибірково, серед закладів під Києвом. Результати можна оцінити в матеріалі на Главреді.

Розслідування журналістів програми Таємний агент, що знімає Новий канал продовжуються. Агентка Христина Пасічник вирішила перевірити, чи безпечно себе почувають діти у здравниці та хто несе відповідальність за них. Для експерименту вона обрала один із санаторіїв під Києвом.

"Я вільно зайшла на територію закладу через центральний вхід. Там ніякої охорони не було. На вулиці стояли вихователі, які взагалі не відреагували на мене", - розповіла Христина.

відео дня

Більше того, журналістці вдалось безперешкодно потрапити у приміщення санаторію. А ще вона читайте такожПропали діти: надзвичайна ситуація в санаторії под Киевомзайшла у кілька кімнат та поспілкувалась з дітьми.

"Уявіть, я, чужа людина, вешталась по головному корпусі санаторію. Тобто у цей заклад може потрапити будь-хто і робити тут все, що йому заманеться?! Була здивована, що жоден працівник не цікавиться, хто я", – розповідає агентка.

Таємний агент
Таємний агент вільно пересувався територією санаторію / Пресс-служба

Христина на власному досвіді переконалась, що у цьому санаторії охорона, медичні працівники та вихователі не виконують своїх обов’язків. Адже всі вони відповідають за безпеку дітей у закладі.

Журналістка повернулась у цей заклад з відкритими камерами, щоб з’ясувати, чому працівники недбало ставляться до своєї роботи.

"Головний лікар мене запевнила, що у кожному відділені є завідуюча, яка відповідає за безпеку дітей. А ще мене познайомили з охоронцем закладом. Уявляєте, він таки є. Щоправда в його обов’язки не входить охорона дітей. За його словами, він стежить лише за товарно-матеріальними цінностями санаторію. Отакої, охорона господарських приміщень важливіша за безпеку маленьких відпочивальників!", - говорить журналістка

Які ще шокуючі та приємні сюрпризи виявили журналісти можна побачитив нових випусках проекта Таємний агент, який показує Новий канал, щопонеділка о 19:00.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти