StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Новий король Британії Чарльз III розчулився під час поцілунку сина

6 травня 2023, 15:56
Принц Вільям порушив традиції і став на коліна, демонструючи вірність своєму батькові Чарльзу III.
Вільям зворушив Короля Чарльза III
Вільям зворушив Короля Чарльза III / Скріншот відео The Daily Mail

Свіжокоронований Чарльз III, який офіційно став новим королем Великої Британії, несподівано розчулився під час церемонії коронації.

За інформацією The Daily Mail, король захвилювався, коли принц Вільям, порушивши традицію, став на коліна, щоб присягнути на вірність своєму батькові.

Він сказав: "Я, Вільям, принц Уельський, клянусь вам у своїй вірності, і я буду нести вам віру і правду, як ваш сюзерен життя і тіла. Хай допоможе мені Бог". Потім він підвівся, торкнувся корони і поцілував короля в щоку. Чарльз був зворушений до глибини душі. Він кивнув синові, сказавши "амінь" і " дякую, Вільям".

відео дня

На відео король Чарльз III зворушився від присяги Вільяма

Чарльз став 40-м правлячим государем, коронованим у Вестмінстерському абатстві на церемонії, що датується Вільгельмом Завойовником у 1066 році, коли архієпископ Кентерберійський Джастін Велбі поклав йому на голову корону Святого Едуарда.

Зазначимо, що історична Коронація, за якою спостерігали по всьому світу, була виконанням долі короля, але послідувала за смертю його матері, королеви Єлизавети II, у вересні минулого року після 70-річного правління.

Раніше Главред писав про те, як нудну церемонію розбавив своєю поведінкою 5-річний принц Луї.

Нагадаємо, в Лондоні в суботу, 6 травня, відбулася коронація Чарльза III. Урочиста церемонія пройшла у Вестмінстерському абатстві. Вона тривала кілька годин, але історичну подію у Великобританії святкуватимуть ще два дні. На церемонії побували лідери держав, урядів, іноземні делегації та посли. Україну на заході представляли перша леді Олена Зеленська та прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти