StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

На росТБ заспівали українську народну пісню, а потім приготували "кубанський борщ"

14 грудня 2022, 22:40
49192
Українську мову при цьому назвали "балачкою", яка "поступово втрачається".
Олена Малишева
Олена Малишева / Скріншот відео

На російському ТБ, в дивній програмі про здоров'я у недалекої мумії-телеведучої Олени Малишевої, показали чергову пропагандистську маячню.

На цей раз в студію покликали нібито жителів Кубані, які готували "Кубанський борщ" і висунули свою версію виникнення української мови.

Так, якісь люди, які готують борщ, заспівали українську народну пісню "Розпрягайте, хлопці, коні". При цьому ведуча весь цей час активно підспівувала. "Ця мова називається балачка. Вона, на жаль, поступово втрачається. Балачка – це споконвічно кубанське наріччя", - розповіла учасниця шоу, використовуючи улюблене слово кремлівської методички "споконвічне".

"Кубанський борщ" виявився дивним супом жовтого кольору, настільки ж неапетитним на вигляд, як і російські щі.

"Розпрягайте, хлопці, коні" - це українська народна пісня, яка з'явилася в записах фольклористів у 19 столітті. За інформацією Вікіпедії, за однією з версій ця пісня відома з часів козацтва. У ній розповідається про запорізьких емісарів, які їздили по Україні шукати тих, хто погодиться поїхати з ними на Січ і про хлопця, який погодився їхати з ними. І ось погодився хлопець каже їм-Розпрягайте коней, відпочивайте, а мені треба щось залишити по собі в селі, щоб пам'ятали і згадували добрим словом - і йде копати колодязь - найцінніше на селі.

Нагадаємо, раніше російський гуморист Максим Галкін пояснив, чому він продовжує стежити в соцмережах за артистами, які підтримують диктатора РФ Володимира Путіна і війну проти України.

Таке питання йому задала підписниця-Українка в коментарях до повідомлення в Instagram. Відповідаючи на питання, Галкін запевнив, що не підтримує позицію цих артистів, а просто "спостерігає за глибиною їх падіння".

Підписниця, яка задала питання, здивувалася, чому гуморист не відписався від пропутінських артистів. Вона поцікавилася, чому Галкін досі підписаний на Гагаріну, Газманова, Бабкіну, Долину, Баскова та інших російських зірок, які підтримують війну РФ проти України, а вони натомість підписані на нього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти