StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

На популярну російську актрису завели справу "за фейки про армію РФ"

31 серпня 2022, 11:51
Актриса всього лише написала, що вона проти війни. Але в Росії не можна мати власну думку.
Христина Асмус
Христина Асмус / instagram.com/asmuskristina/

На російську актрису Христину Асмус завели справу за "фейки про армію РФ". Відповідна інформація опублікована в картотеці Тверського райсуду Москви.

За інформацією росЗМІ, причиною складання протоколу стало те, що актриса "розмістила текстову публікацію в соціальній мережі, спрямовану на негативне ставлення до проведеної військової операції".

Під" негативним ставленням " мається на увазі пост Асмус від 24 лютого, опублікований в перший день війни Росії проти України. У своєму Instagram актриса розмістила Чорний квадрат з підписом: "Страх і біль. Молю, зупиніть все це. Ні війні!!!!!".

відео дня

У липні актриса розповіла, що кадри з нею вирізали з фільму "Своя війна" Олексія Чадова. Вона не уточнювала, з яких причин, проте заявила, що продюсери "вирішили вирізати всю громадянську лінію". Асмус виконувала у фільмі головну жіночу роль. Сам Чадов наприкінці березня потрапив до списку артистів, "небажаних" в Україні.

"Я потрапив до списку неугодних в Україні. При цьому у мене прадід — українець. Герой Великої Вітчизняної війни. У мені тече якийсь відсоток української крові. Навіщо забороняти в'їзд людині, яка пацифіст. Я За мир, повагу і діалог", — прокоментував він тоді подію, прикриваючись горезвісним "за мир".

Нагадаємо, раніше в Росія доноси на тих, хто виступає проти війни в Україні, перейшли на новий рівень. Один росіянин з Підмосков'я сам на себе написав заяву в поліцію, тому що не підтримує війну.

Про це повідомляє російський телеграм-канал "Обережно, Москва". Зазначається, що такий інцидент стався з 29-річним жителем Красногорська, що під Москвою.

Хлопець доніс на себе в поліцію і розповів, що він розфарбував один з будинків в кольори українського прапора. Крім цього, він зробив напис"Ні війні".

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти