StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Краще висушити дитячу сльозу, ніж пролити ріки крові": яскраві цитати Кузьми Скрябіна про війну

2 лютого 2024, 11:14оновлено 2 лютого, 12:02
Рівно 9 років тому трагічно загинув Андрій "Кузьма Скрябін" Кузьменко - український музикант і шоумен. Главред згадав його яскраві цитати про війну та Україну.
Кузьма Скрябин
Кузьма Скрябін трагічно загинув у ДТП рівно 9 років тому / колаж Главред, фото УНІАН

2 лютого нинішнього року дев'ята річниця від дня трагічної загибелі легендарного музиканта і шоумена Андрія "Кузьми Скрябіна" Кузьменка (фронтмена поп-рок-гурту "Скрябін"). Він загинув унаслідок автомобільної катастрофи 2 лютого 2015 року у віці 46 років.

Як загинув Кузьма Скрябін

2 лютого 2015-го після концерту в Кривому Розі артист поспішав в аеропорт на авто Toyota Sequoia. Ранкова слизька дорога (напередодні пройшов дощ) біля села Лозуватка, що на Дніпропетровщині, стала для нього фатальною. Близько 08:20 ранку позашляховик Кузьменко вилетів на зустрічну смугу та зіткнувся з молоковозом-вантажівкою моделі ГАЗ-53.

За даними слідства, позаду машини Скрябіна їхало ще одне авто. Його водій сказав, що перешкод молоковоз співаку не створював. Технічні показники автомобілів, які стали учасниками ДТП, були в нормі. У поліції розповіли, що причина ДТП - перевищення швидкості Кузьменком, який не впорався з керуванням на слизькій дорозі і погано вписався в затяжний поворот. Внаслідок чого і сталося зіткнення з молоковозом.

Кузьменко загинув у ДТП на місці від отриманих травм. Винних в аварії так і не відшукали, а справу закрили. Артиста поховали 5 лютого 2015 року у Львові в родинному склепі на Брюховицькому кладовищі.

Найкращі цитати Кузьми Скрябіна про війну

Кузьма Скрябин

"Війна не може бути на якійсь певній частині території, якщо вона заходить, то це біда для всіх. І тому нейтральним бути не можна";

"Я - медик, лейтенант запасу [за професією Андрій Кузьменко був стоматологом - Главред]. Я стою на обліку, і, якщо потрібно буде, звичайно, піду! Навіть якщо доведеться варениками по танках кидати! Це моя країна";

"Найбільше у світі я боюся війни. Війна - найідіотніший винахід людей. І те, що вона час від часу повторюється - це найжахливіше".

"Захист Батьківщини треба було почати з граблями в руках";

"Краще висушити одну дитячу сльозу, ніж пролити ріки крові"

Найкращі цитати Кузьми Скрябіна про Україну та патріотизм

Кузьма Скрябин

"Ти сам собі країна. Зроби порядок у своїй голові";

"Начепив вишиванку - і вже думаєш, що все змінилося. І вишиванка має бути десь глибше, зашита мамою і татом";

"Якщо немає націоналізму, немає нації, я так до цього ставлюся. Націоналізм має бути не агресивний, він має бути дипломатичний, інтелігентний, і тоді я його підтримую";

"Я не знав визначення опору, опір є або його немає. Потрібно чинити опір, якщо тебе хочуть стерти з твоєї землі".

Найкращі пісні Кузьми Скрябіна за версією Главреда:

Скрябін - Кинули

Скрябін - Танець пінгвіна

Скрябін - То моє море

Вас можуть зацікавити такі тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти