StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Краще будь добрим до мене": топ-5 пісень Тіни Тернер, які повинен почути кожен

25 травня 2023, 12:28
Музична кар'єра Тіни Тернер тривала більше 50 років, та істотно вплинула на вигляд сучасної музики практично всіх жанрів - від R&B до року.
Найбільші хіти Тіни Тернер
Кращі хіти Тіни Тернер / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube

24 травня в Швейцарії на 83-му році життя померла легендарна Тіна Тернер. Тривала хвороба забрала життя королеви рок-н-ролу, але не відніме у шанувальників її музичну спадщину.

Главред зібрав власний топ пісень Тіни Тернер, які просто необхідно послухати.

Proud Mary

Пісня, яку Тіна Тернер вперше виконала з Айком - вона стала другим синглом їх альбому Workin' Together, що вийшов в січні 1971. "Горда Мері" - це кавер на пісню гурту Creedence Clearwater Revival, і є воістину унікальним твором. Його переспівували незліченну кількість разів, своїм праотцям хіт приніс місце в Залі слави рок-н-ролу, а Тіні Тернер - перше визнання, більше мільйона проданих примірників і топові позиції в світових чартах.

The Best

Оригінальним виконавцем цієї пісні є Бонні Тайлер, проте світову славу "The Best" принесло все ж рокове звучання і граціозні але в той же час впевнені і рішучі танці Тіни Тернер. Її версія вийшла через рік після оригіналу - в 1989-ому, і все ще потрапляє в світові чарти. До того ж цей хіт є в кожній добірці надихаючої музики!

I Don't Wanna Lose You

Цей трек з сьомого сольного альбому Foreign Affair був сприйнятий критиками достатньо стримано: від Тіни Тернер звикли отримувати тільки якісний продукт, і "I Don't Wanna Lose You" не підвів. Проте фанати оцінили пісню по достоїнству - найбільшу популярність вона здобула на танцполах Європи.

Goldeneye

Заголовна тема фільму про Джеймса Бонда 1995 року "Золоте око" була приречена на успіх, адже музику і слова для неї написали Боно та Едж з U2, а виконала - блискуча Тіна Тернер. Пісня потрапила в топ-5 чартів Австрії, Фінляндії, Франції та Швейцарії, а також у топ-10 Великобританії.

Better Be Good To Me

Ще один блискучий кавер в колекції Тіни Тернер. Оригінал виконав гурт Spider в 1981 році, а три роки по тому з цією ж піснею Тернер піднеслася на п'яту сходинку в чарті Billboard Hot 100 і шосте місце в чарті R&B/Hip-Hop. У 1986 році "Better Be Good To Me" принесла співачці Греммі за "Найкраще жіноче вокальне рок-виконання"

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти