StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Хто найбільшу кількість разів виграв на Євробаченні: топ-3 головних щасливчика

12 травня 2023, 01:30
Нашій країні в цьому списку відведено особливе місце - Україна має на Євробаченні свої рекорди.
Євробачення, група ABBA
Гурт ABBA вперше приніс Швеції перемогу на Євробаченні в 1974 році / instagram.com/eurovision, instagram.com/abba

Музичний конкурс Євробачення вперше відбувся в 1956 році, і тоді участь в ньому взяли лише 7 країн - Швейцарія, Бельгія, Франція, Німеччина, Італія, Люксембург і Нідерланди. Перемогу додому привезла Lys Assia зі Швейцарії.

За 67-річну історію змагання кількість країн-учасниць постійно змінювалася. Незмінним залишалося одне - музична феєрія і чудове шоу, за яким так цікаво спостерігати глядачам.

Хто ж частіше за інших завойовував перемогу на Євробаченні, розповість Главред.

Україна на Євробаченні: історія успіху

Вперше наша країна взяла участь в Євробаченні в 2003 році, яке відбулося в Латвії. Тоді нашу країну представляв український співак Олександр Пономарьов з піснею Hasta la vista. Він посів 14 місце.

Між тим Україна є одним з рекордсменів Євробачення: в 21 столітті наша країна здобула найбільшу кількість перемог. Та й в цілому статистика радує око: 17 разів Україна брала участь на Євробаченні і жодного разу не провалювалася в півфіналі (єдина країна з таким результатом). Вісім разів Україна опинялася в п'ятірці кращих, двічі - на другому місці, і тричі здобувала оглушливу перемогу.

Додому з вікторією поверталися:

  • Руслана - Wild Dances (2004);
  • Джамала - "1944"(2016);
  • Kalush Orchestra - Stefania (2022).

Дивіться відео про найяскравіші виступи українських артистів на пісенному конкурсі Євробачення:

Країни з найбільшою кількістю перемог на Євробаченні

Перше місце серед тих, хто найчастіше перемагав на Євробаченні, по праву належить Ірландії - артисти цієї країни привезли додому цілих 7 кришталевих кубків. До того ж Ірландія - єдина країна, яка здобувала перемогу три роки поспіль - з 1992 по 1994 роки.

Трохи відстає від ірландців Швеція - 6 перемог. Першу вікторію додому привез гурт АВВА за пісню Waterloo, яка і сьогодні є світовим хітом. До слова, букмекери відзначають, що на Євробаченні-2023 Швеція може зрівняти з Ірландією рахунки: багато хто пророкує в цьому році перемогу співачці Loreen, яка вже перемагала на конкурсі в 2012 році.

Третє місце належить відразу чотирьом країнам: Великобританії, Франції, Нідерландам і Люксембургу - у кожної по п'ять перемог.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти