Велосипедистка Старикова виграла для України срібну медаль на Олімпіаді

8 серпня 2021, 07:35
Олена Старікова у фіналі індивідуального спринту на Олімпіаді-2020 поступилася в двох заїздах Келсі Мітчелл з Канади, але медаль для країни завоювала.
Старика
Олена Старікова (праворуч) / пресслужба НОК

Велосипедистка Олена Старікова стала срібним призером у жіночому індивідуальному спринті на Олімпіаді-2020 в Токіо. У фіналі українка поступилася в двох заїздах Келсі Мітчелл з Канади.

На шляху до нагороди Старікова обіграла мексиканку Юлі Вердуго, австралійку Еліз Ендрюс, Голландську спортсменку Шанне Браспенікс, у чвертьфіналі-німкеню Лею Софі Фрідріх, у півфіналі пройшла Лей Вайсі з Гонконгу (2: 0)

До слова, дана нагорода стала всього лише четвертою олімпійською медаллю в історії українського велоспорту.

відео дня

У 2000 році Сергій Чернявський, Олександр Феденко, Сергій Матвєєв та Олександр Симоненко стали срібними призерами в командній дистанції 4000 м.Ірина Янович була третьою в спринті.

У 2008 році Леся Калитовська виграла бронзову нагороду в індивідуальній гонці переслідування.

В цілому на даний момент українські спортсмени завоювали для України на Олімпіаді-2020 завоювала 19 нагород: 1 золото, 6 срібних і 12 бронзових медалей.

читайте такожУкраїнка Магучих злетіла до бронзи в стрибках у висотку на Олімпіаді в Токіо

Нагадаємо, раніше українська спортсменка Вікторія Лузан здобула бронзу в каное-одиночці серед жінок на дистанції 200 метрів. Перемога Українки стала по-справжньому вольовою: вона обійшла чемпіонку Європи Дороту Боровську на 0.08 секунди. Результат довелося визначати за допомогою фотофінішу.

Каратистка Анжеліка Терлюга завоювала бронзу. У бою у ваговій категорії до 55 кілограм їй протистояла Івет Горанова з Болгарії. Болгарка активно почала бій і вирвалася вперед, і по ході поєдинку здобула перемогу над українкою.

Пізніше українським спортсменкам Людмилі Лузан та Анастасії Четвериковій вдалося завоювати срібні медалі у веслуванні на каное. Вони на дистанції 500 метрів фінішували з результатом 1:57.499.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти