Тренер фігуристки Олександровської розповів про причини її самогубства

18 липня 2020, 23:42оновлено 19 липня 2020, 00:24
У спортсменки стався напад епілепсії, після якого довелося завершити кар'єру.
Катерина Александровська
Катерина Александровська загинула у віці 20 років / Фото: @alexandrovskaya.k/instagram.com

Тренер чемпіонки світу з фігурного катання Катерини Олександровської, яка викинулася з вікна багатоповерхівки в Москві, розповів, що вона завершила кар'єру за рекомендацією медиків після нападу епілепсії, що могло стати причиною суїциду.

Як повідомляє Р-Спорт, тренер спортсменки Андрій Хекало сказав, що дівчина отримала серйозну психологічну травму.

"Останній раз ми тренувалися, напевно, 10 січня. Тоді у неї стався напад. Її поклали на обстеження, це було перед чемпіонатом чотирьох континентів. Це були дуже серйозні змагання для Каті з Харлі, на яких треба було добре виступити. Катя не прийшла на тренування, у неї був епілептичний напад. Мама злякалася, добре, що вона була вдома. Швидко викликали швидку допомогу, і Катя пролежала два тижні на обстеженні. Після чого я поїхав до лікаря, і лікар мені сказав, що це епілепсія і навряд чи Каті потрібно професійно займатися спортом. Це (напад) може відбутися в будь-який момент", - зазначив тренер.

відео дня

читайте такожСуїцид або замовне вбивство: експерти про версії смерті нардепа ДавиденкаЗа словами Хекало, депресія у 20-річної спортсменки почалася після того, як у зв'язку з завершенням кар'єри вона повернулася в Росію. Він додав, що мама шукала психологів, які допомогли б дівчині подолати складний період.

"Незважаючи на болячки, багато спортсменів виступають. Я ще спробував переконати (кататися далі), але мене переконали, що Каті треба закінчувати і зайнятися іншим життям. Вчитися. Катя була дуже розумною дівчинкою. Я не сумнівався, що вона вступить до будь-якого вузу. Якщо б захотіла, вона б змогла, у неї все в порядку з головою в цьому плані", - додав тренер фігуристки.

Нагадаємо, чемпіонка світу з фігурного катання серед юніорів Катерина Александровська випала з вікна шостого поверху і загинула. Вона залишила передсмертну записку.

Як раніше повідомлялося, в Одеській області померла учасниця марафону Odessa Ultra-Trial Kuyalnik Катерина Катющева, яка раптово зникла під час змагань на території Куяльницького лиману і не виходила на зв'язок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти