Швидка зарядка на кухні: 7 ефективних вправ, які можна зробити, поки вариться їжа

13 листопада 2023, 04:30оновлено 16 лютого, 14:42
Коротка зарядка також дасть необхідний ефект. Якщо не вистачає часу на тренування, краще потренуватися кілька хвилин, ніж не тренуватися взагалі.
Анита Луценко, зарядка
Швидка зарядка на кухні/ колаж: Главред, фото: скрін, unsplash.com

У наш час графік більшості людей розписаний ледь не по хвилинах. І в такому щільному графіку серед безлічі справ часто важко знайти час на фізичні навантаження. Але фізична активність надзвичайно важлива, особливо якщо у вас сидяча робота й ви мало рухаєтеся. У такому разі можна піти на хитрість і зробити зарядку на все тіло просто під час приготування їжі на кухні.

Вас також може зацікавити: Пройти вдома 5000 кроків – легко: як схуднути за допомогою ходьби

Як робити таку зарядку, показала фітнестренерка Аніта Луценко. Вона зазначила, що виконувати ці сім вправ можна тоді, коли ви, до прикладу, чекаєте, поки нагріється обід або закипить вода.

Багатьох цікавить, скільки хвилин має бути зарядка. Відповідь тренерки на це питання – краще зробіть хоч щось, ніж нічого. Буде краще, якщо ви виконаєте хоча б кілька вправ за кілька хвилин, ніж не будете давати своєму організму ніяких навантажень і руху взагалі.

Також тренерка додала, що показані нею сім вправ спрямовані на лімфодренаж, руки, спину, м'язи тазового дна і не тільки.

"Мене звати Аніта Луценко і я вже понад 20 років працюю тренером. Сьогодні я розкажу, які вправи можна робити прямо на кухні. Поки чекаєте, коли закипить вода чи нагріється обід у мікрохвильовці, робіть ці елементарні, але чудові вправи. Навіть дві хвилини на день на тренування – краще, ніж нічого. Розім'яти ноги, розправити спину і розігнати лімфу можна за лічені хвилини, тому не скидайте з рахунків короткі тренування", – наголосила Аніта Луценко.

Як саме потрібно виконувати вправи, Аніта Луценко показала у відео:

Хто така Аніта Луценко

Аніта Луценко – українська спортсменка, професійна тренерка, відомий фахівець зі схуднення, телеведуча ("Зважені та щасливі"). Майстер спорту та срібна чемпіонка Європи зі спортивної аеробіки, багатократна чемпіонка України з аеробіки та фітнесу, пише Вікіпедія.

Раніше Аніта Луценко показала, як зробити "ліниву зарядку", не встаючи з ліжка. Прості вправи можна виконувати, лежачи на ліжку чи дивані. Це ідеальний спосіб виконати комплекс вправ, навіть не відриваючись від свого телефону.

Також раніше тренерка показала, як розминатися при сидячій роботі. Вона показала, які вправи потрібно робити під час сидячої роботи, щоб чудово себе почувати і прибрати больові відчуття.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти