Пройти вдома 5000 кроків – легко: як схуднути за допомогою ходьби

14 листопада 2023, 17:03оновлено 16 лютого, 14:41
Тренерка показала тренування для схуднення у домашніх умовах. Виконавши ці вправи, ви отримаєте таку користь, як і від проходження 5 тисяч кроків.
Анита Луценко, зарядка
Як пройти вдома 5 тисяч кроків/ колаж: Главред, фото: скрін, unsplash.com

Для того, щоб схуднути, не обов’язково бігти у спортзал. Достатньо буде підібрати правильний комплекс вправ і регулярно займатися вдома, щоб досягнути ідеального результату.

Вас також може зацікавити: 6 вправ для ідеального тіла: коротке інтенсивне тренування для схуднення

Фітнестренерка Аніта Луценко показала, як схуднути за допомогою ходьби. Таке тренування для схуднення займе у вас близько 30 хвилин, але за цей час ви встигнете пройти стільки кроків, скільки рекомендують робити на день.

На кожну вправу витрачається по 1 хвилині. Частина вправ будуть прості, а частина – більш складний варіант.

При цьому тренерка пояснила, як рахувати, чи точно ви пройшли під час цього тренування 5 тисяч кроків. Суть в тому, що під час простої ходьби ми не надто активно рухаємося, а під час цього інтенсивного тренування кожен рух буде приносити більше навантаження, і відповідно витрачатиметься більше калорій. Тому користь від цього тренування буде така ж, ніби ви пройшли ці 5 тисяч кроків, хоч на практиці сама кількість кроків може бути меншою.

"Якщо ви думаєте, чи показує ваш лічильник точно 5 тисяч кроків, то давайте розберемося, яка взагалі ціль того, щоб робити по 5 або 10 тисяч кроків на день. По-перше, ваші суглоби мають працювати. По-друге, у вас повинна підійматися серцева активність, ви повинні більш активно дихати. І давайте подумаємо, чи співпадають просто звичайні кроки, коли ви трішечки рухаєте руками, з тим, що робимо ми з вами. Ми досить високо підіймаємо коліна, ми досить високо підіймаємо руки. Тож ми можемо рахувати один наш рух за декілька кроків", – пояснила тренерка.

Вона звернула увагу, що наше завдання під час цього тренування – активізувати усі системи в організмі, витратити калорії, показати нашому організму, що ми здатні не тільки лежати або сидіти, а і рухатися.

"І виходить, що зробивши саме 1,5-2 тисячі рухів, якщо ви начепили браслет, наприклад, на ногу, ви отримали незрівнянно більше, ніж якби просто походили тисячі кроків", – додала Аніта Луценко.

Як саме потрібно виконувати вправи, Аніта Луценко показала у відео:

Хто така Аніта Луценко

Аніта Луценко – українська спортсменка, професійна тренерка, відомий фахівець зі схуднення, телеведуча ("Зважені та щасливі"). Майстер спорту та срібна чемпіонка Європи зі спортивної аеробіки, багатократна чемпіонка України з аеробіки та фітнесу, пише Вікіпедія.

Раніше тренерка Аніта Луценко показала коротке інтенсивне тренування для схуднення – 6 вправ для ідеального тіла. Цей комплекс вправ для схуднення всього тіла забере небагато часу, але результат буде видно дуже швидко за рахунок правильно підібраного навантаження у вправах.

Також раніше Аніта Луценко показала швидку зарядку на кухні – 7 ефективних вправ, які можна зробити, поки вариться їжа. Коротка зарядка також дасть необхідний ефект. Якщо не вистачає часу на тренування, краще потренуватися кілька хвилин, ніж не тренуватися взагалі.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти