StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

З'їдають листя шаленими темпами: топ-садівник попередив про прихованих шкідників

18 травня 2024, 17:41оновлено 20 травня, 17:41
670
Кожному садівникові знайомий жах, коли він виявляє навколо рослин в саду сліди укусів - експерт попередив про особливого жука, якого слід остерігатися.
З'їдають листя шаленими темпами: топ-садівник попередив про прихованих шкідників
Приховані шкідники, що з'їдають листя - що відомо про лілійних жуків / Колаж Главред, фото: pixabay

Експерт з садівництва Монті Дон застерігає садівників звертати увагу на лілейних жуків на листі лілій та фрітілярій. Ці жуки відомі своїм яскраво-червоним забарвленням верхньої частини тіла, але нижня сторона має більш непомітний коричневий колір, повідомляє Express.

Монті Дон наголошує, що якщо вони відчувають небезпеку, то падають і лягають на землю на спину, таким чином вони повністю маскуються, що робить їх важко помітними.

Як тільки ці жуки починають харчуватися, вони можуть швидко знищити листя, стебла, бутони та квіти лілій і фрітілярій, що призводить до затримки росту і потенційно може призвести до загибелі рослин, якщо не вжити заходів.

відео дня

На жаль, наразі не існує природних хижаків або біологічних засобів контролю, які могли б ефективно керувати популяцією лілейного жука.

За словами Монті Дона, єдиний спосіб позбутися цих жуків - ручна праця.

"Не існує жодного відомого хижака, тому єдиний контроль - це збирати їх вручну та утилізувати", - вказує експерт.

Окрім регулярних перевірок, садівники можуть вживати профілактичних заходів, таких як використання дрібної сітки для захисту вразливих рослин та створення менш сприятливого для жуків середовища в саду, уникаючи перенаселеності та забезпечуючи хорошу циркуляцію повітря навколо рослин.

Для тих, хто зіткнувся з сильним зараженням, садівничі олії та інсектициди на основі німу можуть принести деяке полегшення, але їх слід використовувати в крайньому випадку через потенційний вплив на інших корисних комах.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти