StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Восени можна буде смакувати: що не пізно посадити в липні

23 червня 2024, 05:30
3990
Якщо засіяти город у липні, то у вересні та жовтні на вашому столі буде маса різної зелені та коренеплодів.
Буряк, цибуля-слизун
Буряк і цибулю-слизун можна посадити на городі в липні / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Тепла пора року - найактивніший період для садівників і городників. І якщо ви думаєте, що посівні роботи закінчуються навесні, то помиляєтеся. Насправді навіть у липні на городі дуже багато роботи і є культури, які можна сміливо посадити і забезпечити собі багатий урожай.

До другого місяця літа поступово звільняється територія на городі - викопано ранню картоплю, прибрано ранню капусту, можна копати озимий часник. Якщо у вас землі достатньо, то можна посіяти на ці ділянки сидерати, щоб наступного року засадити їх новою культурою. Але якщо ділянка маленька, то краще провести посіви, які принесуть врожай ще цього року. На Youtube-каналі Procvetok розповіли, що не пізно посадити в липні.

До слова, якщо ви помітили, що на грядках починає жовтіти перо цибулі, це свідчить про несприятливі умови її зростання, тому потрібно терміново вживати заходів. Читайте матеріал: У цибулі жовтіють кінчики: у чому причина і як не втратити врожай.

Що можна посадити в липні на городі - Україна

Липень - це найкращий час для посіву багаторічних овочевих культур. Зокрема, посадити можна щавель, ревінь, спаржу, цибулю-слизун, ароматну цибулю-батун. Якщо ці культури посадити в липні, вже наступної весни можна буде збирати врожай цих рослин.

Також можна посіяти петрушку. Першу зелень ви зберете у вересні, а вже наступного року ранньою весною петрушка з'явиться на вашому столі.

Що можна посадити в липні наприкінці липня? До таких рослин належить фенхель. Це дуже ароматна трава, яка чимось нагадує кріп. Якщо посіяти фенхель у липні, він у вас ніколи не вимерзне, благополучно перезимує і наступного року зміцніє.

У липні можна висівати коренеплоди, а саме - редис, столовий буряк. Варто врахувати, що буряк, який висівається в липні, не призначений для зимового зберігання.

Пекінську та цвітну капусту також можна посадити в липні.

Липень - гарна пора для посіву різної зелені - кінзи, салату, шпинату, руколи.

Youtube-канал Procvetok

Youtube-канал Procvetok - це канал для садівників. Має понад 2,2 млн підписників і 2,4 тис. відео.

На каналі досвідчені фахівці-біологи розповідають усе про посадку, догляд, вирощування рослин.

Згідно з рекомендаціями, можна навчитися доглядати за плодовими деревами і чагарниками, насінням, саджанцями листяних і хвойних порід декоративних рослин.

У чому секрет липневих посадок

Липневі посіви мають одну цікаву особливість. Оскільки ґрунт у цей період часто буває сухим, тому не можна просто посіяти насіння в ґрунт. Спочатку землю потрібно гарненько пролити і внести різні добрива, тому що підживлення в серпні засвоюються рослинами слабкіше. Віддавайте перевагу мінеральним добривам.

Дивіться відео - Що не пізно посадити в липні:

Раніше Главред писав, як вирощувати огірки німецьким способом - город прикрасить "огіркова ялинка". Рослини отримають максимум світла і місця, а вам буде легко за ними доглядати.

Також читайте, чому потрібно обов'язково посадити горох.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти